ORDRE AAR/286/2010, d'11 de maig, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques per a estades de recerca i de perfeccionament professional en els àmbits de política agrària i desenvolupament rural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/286/2010, d'11 de maig, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques per a estades de recerca i de perfeccionament professional en els àmbits de política agrària i desenvolupament rural.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural vol potenciar la formació especialitzada de professionals, investigadors i estudiants universitaris en els camps de la política agrària i del desenvolupament rural, amb la qual cosa contribueix a l'especialització i perfeccionament de coneixements i tècniques.

Es pretén d'aquesta manera afavorir el reforçament i l'ampliació del coneixement i la formació dels professionals, investigadors i estudiants universitaris en l'àmbit agrari i rural; potenciar l'existència d'un teixit professional en aquest àmbit que pugui traslladar al terreny pràctic els coneixements adquirits i l'experiència assolida, i repercutir positivament en el desenvolupament del sector agrari i del món rural en general.

Per a assolir aquest objectiu, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural considera idònia la convocatòria de beques per a estades de recerca postdoctoral fora de Catalunya i l'estat espanyol, i per al perfeccionament professional en els àmbits esmentats.

D'acord amb el que disposen el Decret 56/2009, de 7 d'abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; la Llei 59/2003, de 19 de desembre, de normes reguladores de signatura electrònica, i la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, en relació amb la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú;

D'acord amb el que estableix l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció de Serveis, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores d'una beca per a estada de recerca i 20 beques de perfeccionament en els camps de la política agrària i el desenvolupament rural que figuren a l'annex 1.

Article 2

2.1 Convocar les beques per a estades de recerca i de perfeccionament professional en els camps de política agrària i desenvolupament rural d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article 1.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds per ambdues beques serà d'un mes a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC.

2.3 L'import global d'aquestes beques és de 60.000 euros, que aniran a càrrec de la partida pressupostària AG01-D/480000100/6120/0000 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural per a l'any 2010.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients és el Centre de Formació i Estudis Agrorurals del Departament.

2.5 L'òrgan competent per dictar la resolució de les sol·licituds és el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. A aquest efecte es nomena un comitè de selecció que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds i fer les propostes de resolució, format pel director de Serveis, el director general de Planificació i Relacions Agràries i el director del Centre de Formació i Estudis Agrorurals. Les resolucions seran motivades.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de tres mesos a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considerarà desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant del conseller en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de rebre la notificació o de tres mesos des que es va produir el silenci administratiu, o bé recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona en el termini de dos mesos, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

2.8 Les beques concedides es faran públiques al web del Departament.

Barcelona, 11 de maig de 2010

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex 1

Bases reguladores

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural estableix dues categories de beques per contribuir a l'especialització i perfeccionament de professionals en els camps de política agrària i de desenvolupament rural. Aquestes beques són:

  1. Modalitat A: beca per a estada de recerca postdoctoral fora de Catalunya i l'estat espanyol, que té per objecte contribuir a l'especialització de professionals en els àmbits especificats a l'apartat 1 de la modalitat A.

  2. Modalitat B: beques de perfeccionament, que tenen com a finalitat contribuir a la realització d'estudis de perfeccionament professional en els mateixos àmbits.

    Modalitat A - Beca per a estada de recerca fora de Catalunya i l'estat espanyol

    1. Objecte

      Una beca, en règim de concurrència competitiva, per estada de recerca en universitats, centres de recerca o empreses de fora de Catalunya i de l'estat espanyol.

      Els camps d'estudi a què es dóna prioritat són aquells relacionats amb la producció agrària, indústria agroalimentària, desenvolupament rural i pesca marítima.

    2. Persones sol·licitants

      Les persones que vulguin accedir a la beca hauran de reunir els requisits següents:

  3. Estar en possessió del títol de doctorat/da o llicenciat/da en enginyeria agrònoma, enginyeria tècnica agrícola, veterinària, ciències biològiques, ciència i tecnologia dels aliments, enginyeria de forests, enginyeria tècnica forestal, econòmiques, enginyeria industrial, telecomunicacions, informàtica, empresarials, administració i direcció d'empreses, dret, sociologia i ciències polítiques i de l'administració.

  4. Coneixement de l'idioma del país, parlat i escrit, on vol desenvolupar el seu projecte de recerca. Subsidiàriament es podrà acreditar el coneixement de l'anglès.

  5. Experiència en el camp de la recerca.

  6. Disposar d'un pla de treball sobre el projecte de recerca que es vol dur a terme, amb especificació de l'objectiu, el camp d'estudi, la metodologia, la universitat, centre de recerca o empresa on es pretén desenvolupar, l'investigador/a que tutelarà l'estada, la durada i les dates en què està previst dur-lo a terme i tenir la carta d'acceptació del centre d'acollida.

  7. Trobar-se al corrent del compliment de les seves obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, si escau.

    1. Quantia de la beca

      L'import de la beca es distribuirà de la manera següent:

      Assignacions bàsiques:

      Import mensual brut de 2.000 a 3.000 euros, en funció del país de destinació.

      Ajut de viatge d'anada i tornada, amb un import màxim de 3.500 euros.

    2. Durada de la beca

      La beca tindrà una durada d'entre sis mesos i un any. La persona beneficiària ha d'iniciar l'estada dins del període comprès entre la data de comunicació de la resolució i l'1 de novembre de 2010.

    3. Obligacions de la persona beneficiària

      La persona beneficiària ha de complir les obligacions següents:

  8. Presentar un pla de treball, d'acord amb el que s'especifica a l'apartat 2.d).

  9. Incorporar-se a la universitat, al centre de recerca o a l'empresa en el període establert a l'apartat 4, dur a terme les activitats previstes en el pla de treball presentat i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR