ORDRE PTO/344/2007, de 21 de setembre, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, destinades a les actuacions de millora paisatgística en les colònies del Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/344/2007, de 21 de setembre, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, destinades a les actuacions de millora paisatgística en les colònies del Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat i d'aprovació de les bases reguladores.

De conformitat amb el que estableix l'article 15.3 de la Llei 8/2005, de 8 de juny, de protecció, gestió i ordenació del paisatge, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Departament competent en matèria de paisatge, ha de potenciar les activitats de les administracions locals que acompleixin actuacions de promoció i protecció del paisatge, especialment les que tinguin per objecte la custòdia del territori per a la preservació dels seus valors paisatgístics, i ha de donar suport a aquestes activitats.

La vall del riu Llobregat va esdevenir un eix industrial de primer ordre durant el segle XIX. En l'actualitat, tanmateix, i malgrat que la mineria i el sector secundari hi continuen tenint una important presència, les transformacions que va viure la indústria durant el segle XX i l'emergència del sector terciari han acabat convertint les colònies en nuclis residencials que, si bé en la majoria dels casos estan desvinculats de l'activitat fabril que els va originar, conserven un gran valor històric i cultural.

Per tal de donar resposta a la consolidació de les colònies industrials del Llobregat a les comarques del Berguedà i del Bages com a espais de residència, d'activitat productiva, de freqüentació turística i de preservació de la memòria històrica, el 8 de juny de 2007 s'ha aprovat definitivament el Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat, inspirat en el concepte de paisatge cultural o àmbit geogràfic, associat, alhora, a una activitat industrial que conté valors estètics i culturals molt importants.

Per això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa vigent aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria per a l'any 2007, per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, destinades a incentivar la realització d'actuacions de millora paisatgística en les colònies compreses en el Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat.

.2 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de les subvencions que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

.3 Aquesta convocatòria es finançarà amb un import màxim d'1.000.000 d'euros, distribuïts en les anualitats següents: any 2007, un import màxim de 500.000 euros, amb càrrec a la posició pressupostària D/760000100/5530 del centre gestor PO08 del pressupost vigent de la Generalitat; any 2008, un import màxim de 500.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària corresponent del pressupost de la Generalitat per al 2008. La dotació màxima prevista es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de setembre de 2007

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte i actuacions subvencionables

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte incentivar la realització durant els anys 2007 i 2008 d'actuacions de millora paisatgística en les colònies compreses en el Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat.

1.2 Les actuacions de millora paisatgística esmentades a l'apartat anterior poden comprendre:

  1. La millora i condicionament de l'espai públic.

  2. La restauració d'edificis d'us col·lectiu i d'interès patrimonial.

  3. La millora paisatgista dels espais exteriors i de les vies d'accés a les colònies industrials i també l'eliminació, la reducció i l'ordenació dels elements, els usos i les activitats que les degraden.

  4. El condicionament i restauració de l'entorn.

    .2 Beneficiaris

    2.1 Poden optar a aquestes subvencions els ajuntaments compresos dins de l'àmbit territorial del Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat.

    2.2 Els beneficiaris no poden incórrer en cap dels supòsits previstos en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    .3 Sol·licituds

    3.1...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR