ORDRE PTO/297/2009, de 8 de juny, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, destinades a les actuacions de millora paisatgística en les colònies del Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat i d'aprovació de les bases reguladores que l'han de regir.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/297/2009, de 8 de juny, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, destinades a les actuacions de millora paisatgística en les colònies del Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat i d'aprovació de les bases reguladores que l'han de regir.

De conformitat amb el que estableix l'article 15.3 de la Llei 8/2005, de 8 de juny, de protecció, gestió i ordenació del paisatge, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, departament competent en matèria de paisatge, ha de potenciar les activitats de les administracions locals que acompleixin actuacions de promoció i protecció del paisatge, especialment les que tinguin per objecte la preservació dels seus valors paisatgístics, i ha de donar suport a aquestes activitats. En desplegament d'aquest mandat de la Llei, l'article 26 del Decret 343/2006, de 19 de setembre, fa esment a la necessitat de preservació dels paisatges que, pel seu caràcter natural o cultural, requereixen intervencions especifiques o integrades.

La vall del riu Llobregat va esdevenir un eix industrial de primer ordre durant el segle XIX. En l'actualitat, els nuclis residencials, si bé en la majoria dels casos estan desvinculats de l'activitat fabril que els va originar, conserven un gran valor històric i cultural. Per tal de donar resposta a la consolidació de les colònies industrials del Llobregat a les comarques del Berguedà i del Bages com a espais de residència, d'activitat productiva, de freqüentació turística i de preservació de la memòria històrica, el 8 de juny de 2007 es va aprovar definitivament el Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat, inspirat en el concepte de paisatge cultural o àmbit geogràfic, associat, alhora, a una activitat industrial que conté valors estètics i culturals molt importants.

Per això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol;

D'acord amb l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria per a l'any 2009 d'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, destinades a incentivar la realització d'actuacions de millora paisatgística en les colònies incloses en el Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat.

Aprovar les bases reguladores que han de regir la convocatòria i que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Aquesta convocatòria es finançarà amb un import màxim de 900.000,00 euros, distribuïts en les anualitats següents: any 2009, un import màxim de 225.000,00 euros, amb càrrec a la posició pressupostària D/760000100/5530 del centre gestor PO08 del pressupost vigent de la Generalitat; any 2010, un import màxim de 225.000,00 euros amb càrrec a la partida pressupostària corresponent del pressupost de la Generalitat per al 2010; any 2011, un import màxim de 450.000,00 euros amb càrrec a la partida pressupostària corresponent del pressupost de la Generalitat per al 2011. La dotació màxima prevista es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 8 de juny de 2009

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores de les subvencions destinades a actuacions de millora paisatgística en les colònies del Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat

.1 Objecte

Aquestes subvencions tenen per objecte incentivar la realització d'actuacions de millora paisatgística en les colònies incloses en el Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat durant els anys 2009, 2010 i 2011.

.2 Actuacions subvencionables

Les actuacions de millora paisatgística esmentades en la base anterior poden incloure:

La millora i condicionament de l'espai públic.

La restauració d'edificis d'ús col·lectiu i d'interès patrimonial.

La millora paisatgista dels espais exteriors i de les vies d'accés a les colònies industrials i també l'eliminació, la reducció i l'ordenació dels elements, els usos i les activitats que les degraden.

El condicionament i restauració de l'entorn.

.3 Beneficiaris

3.1 Poden optar a aquestes subvencions els ajuntaments inclosos dins de l'àmbit territorial del Pla director urbanístic de les colònies del Llobregat.

3.2 Els beneficiaris no poden incórrer en cap dels supòsits que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

3.3 Els beneficiaris han d'estar al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat de Catalunya i de les seves obligacions davant la Seguretat Social.

.4 Sol·licituds

4.1 Les sol·licituds de subvenció s'han de formular en suport de paper mitjançant l'imprès normalitzat que es podrà descarregar des de la web...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR