ORDRE ENS/364/2002, de 21 d'octubre, per la qual es regula la convocatòria de les proves d'escola oficial d'idiomes per a l'obtenció del certificat de cicle elemental i del certificat d'aptitud.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE ENS/364/2002, de 21 d'octubre, per la qual es regula la convocatòria de les proves d'escola oficial d'idiomes per a l'obtenció del certificat de cicle elemental i del certificat d'aptitud.

El Reial decret 967/1988, de 2 de setembre, sobre ordenació dels ensenyaments corresponents al primer nivell dels ensenyaments especialitzats d'idiomes estableix, en els seus articles 8 i 9 que es convocaran anualment proves per a atorgar el certificat de cicle elemental i el certificat d'aptitud a l'alumnat que cursi en règim lliure aquests estudis.

El Decret 312/1997, de 9 de desembre, estableix l'ordenació curricular del primer nivell dels ensenyaments d'idiomes. Aquest decret preveu que l'alumnat ha de superar les proves per a l'obtenció del certificat de cicle elemental i del certificat d'aptitud d'escola oficial d'idiomes i també determina que el Departament d'Ensenyament regularà l'elaboració, la convocatòria i el desenvolupament de les proves. Així, la prova que regula aquesta ordre permet tant l'obtenció de la certificació en règim lliure, com la seva realització en règim oficial.

Les escoles oficials d'idiomes realitzen aquestes proves d'acord amb les instruccions del Departament d'Ensenyament; l'extensió i generalització d'aquests ensenyaments fan aconsellable la seva regulació mitjançant una normativa d'abast general.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Finalitat

Aquesta ordre regula la convocatòria de les proves d'escola oficial d'idiomes per a l'obtenció del certificat de cicle elemental i del certificat d'aptitud.

Article 2

Convocatòries

2.1 Les convocatòries poden ser ordinàries o extraordinàries i es convoquen mitjançant resolució de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa.

2.2 La convocatòria ordinària es durà a terme anualment.

2.3 La convocatòria extraordinària es convocarà quan el nombre de sol-licituds ho aconselli.

Article 3

Contingut de la convocatòria

La resolució de convocatòria contindrà, almenys, el període d'inscripció, la data i lloc de realització de les proves i els idiomes i certificats objecte de la convocatòria.

Article 4

Requisits d'accés

Per poder presentar-se a les proves, tant en règim oficial com en règim lliure, per a l'obtenció del certificat de cicle elemental i del certificat d'aptitud d'escola oficial d'idiomes, serà requisit imprescindible haver cursat el primer cicle de l'ensenyament secundari obligatori o tenir el títol de Graduat Escolar, o el certificat d'escolaritat o el certificat d'estudis primaris i ingressar la taxa prevista.

Article 5

Inscripció de l'alumnat oficial

5.1 L'alumnat de règim oficial de tercer curs, tant de la modalitat presencial com de la modalitat a distància, queda inscrit automàticament a les proves per a l'obtenció del certificat de cicle elemental en la mateixa escola oficial d'idiomes on cursi els ensenyaments.

5.2 L'alumnat de règim oficial de cinquè curs, de la modalitat presencial, queda inscrit automàticament a les proves per a l'obtenció del certificat d'aptitud en la mateixa escola oficial d'idiomes on cursi els ensenyaments.

Article 6

Inscripció i distribució de l'alumnat lliure

6.1 Amb caràcter general, l'alumnat de règim lliure haurà de fer la preinscripció i serà distribuït pel Departament d'Ensenyament en els diversos llocs de realització de les proves, els quals seran, normalment, les escoles oficials d'idiomes.

6.2 La Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa podrà determinar, per als idiomes i nivells que en cada convocatòria s'indiquin, que l'alumnat de règim lliure faci la preinscripció en les escoles oficials d'idiomes que determini.

Article 7

Documentació a aportar

7.1 Per formalitzar la inscripció l'alumnat lliure ha de presentar els documents següents:

  1. Fotocòpia del Document Nacional d'Identitat o del passaport.

  2. Document acreditatiu d'haver cursat el primer cicle de l'ensenyament secundari obligatori o tenir el títol de Graduat Escolar, o el certificat d'escolaritat o el certificat d'estudis primaris.

  3. El resguard de l'abonament de les taxes establertes i, si s'escau, fotocòpia del carnet de família nombrosa actualitzat que acrediti el dret a la bonificació o a l'exempció.

7.2 L'alumnat que en el moment de la realització de la prova no hagi aportat al centre examinador la documentació prevista en l'apartat anterior quedarà exclòs de la prova.

Article 8

Elaboració de les proves

Les proves seran elaborades d'acord amb les prescripcions de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa.

Article 9

Contingut de les proves

9.1 Objectius de les proves

Les proves tenen com a referència els objectius generals establerts al Decret 312/1997, de 9 de desembre, a l'article 3, pel que fa al cicle elemental, i a l'article 5.1 pel que fa al cicle superior i en els objectius terminals relatius a cada cicle i idioma que consten a l'annex del mateix Decret. Aquests objectius seran alhora referent per a l'avaluació.

9.2 Components generals de les proves

Les proves estaran constituïdes per tasques de comprensió oral, comprensió escrita, competència gramatical, expressió escrita i expressió oral.

Article 10

Pautes d'administració de les proves

10.1 El/La director/a de cada centre vetllarà pel procés d'administració i correcció de les proves.

10.2 Els exàmens del certificat de cicle elemental i del certificat d'aptitud seran administrats i corregits pel professorat de cada departament, que actuarà com a examinador. Tots els examinadors i examinadores hauran de seguir sessions d'unificació de criteris per a l'administració i correcció de les proves de comprensió oral, comprensió escrita i competència gramatical i per a l'administració i avaluació de les proves d'expressió escrita i expressió oral. Les sessions per als professors responsables del certificat de cicle elemental i del certificat d'aptitud de cada centre seran fixades cada any per la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa. Aquest mateix professorat serà l'encarregat d'organitzar posteriorment les sessions per a tots els examinadors i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR