ORDRE de 27 de novembre de 1990, de convocatòria per a la concessió d'ajuts per a la realització d'intercanvis escolars entre grups d'alumnes de centres docents de Catalunya i grups d'alumnes de centres docents dels estats membres de la Comunitat Econòmica Europea.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

La perspectiva del mercat interior i els avenços cap a la unió europea fan necessari afavorir i consolidar els acords interescolars a fi de promoure entre els alumnes la mobilitat, l'aprenentatge intercultural i el coneixement de les llengües estrangeres. Després d'uns anys d'experiència en intercanvis escolars amb diversos països d'Europa, el Departament d'Ensenyament considera que aquests han d'esdevenir una activitat integrada en el projecte educatiu del centre que proporcioni experiències pràctiques amb dimensió europea.

En conseqüència, per tal de donar suport a aquesta dimensió en els centres docents de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

S'estableix convocatòria pública per a l'atorgament d'ajuts a grups d'alumnes de centres docents d'EGB (cicle superior), BUP, COU, FP i Arts Aplicades i Oficis Artístics de Catalunya, per a la realització d'intercanvis escolars amb grups d'alumnes, de nivells equivalents, de centres docents dels estats membres de la Comunitat Econòmica Europea.

Article 2

S'aproven les bases que regiran la concessió dels ajuts esmentats, que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Barcelona, 27 de novembre de 1990

Josep Laporte i Sala Conseller d'Ensenyament

Annex

Bases

- 1 Els intercanvis escolars hauran d'atenir-se a les condicions següents:

  1. L'intercanvi escolar serà organitzat en dos torns, de manera que primer realitzin l'estada a Catalunya els joves estrangers i després els catalans al país d'aquests, o a l'inrevés. Gaudiran de preferència per rebre l'ajut aquells intercanvis que tinguin una durada conjunta de 24 dies (exclòs el temps de viatge).

  2. A cada torn els alumnes s'allotjaran recíprocament en els domicilis de les famílies d'alumnes que participin en aquests intercanvis.

  3. Els centres docents receptors es comprometen a acollir els alumnes en les activitats en les quals puguin participar i a organitzar-ne d'especials amb motiu de la seva estada a Catalunya.

  4. Els alumnes participants oscil·laran entre un mínim de quinze i màxim quaranta per centre docent que estiguin estudiant en nivells equivalents als del centre docent estranger receptor i seran acompanyats per dos professors del seu centre.

  5. Atès que l'intercanvi és una activitat escolar, tant lingüística com interdisciplinària, s'haurà de realitzar en època lectiva. Un dels torns haurà de tenir lloc durant l'any 1991; l'altre torn es podrà realitzar l'any següent.

  6. Per a la realització de l'intercanvi s'elaborarà un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR