ORDRE GAP/225/2005, de 20 de maig, de convocatòria d'ajuts a ajuntaments, mancomunitats de municipis i consells comarcals de l'Alt Pirineu, per a l'adquisició de vehicles llevaneus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE GAP/225/2005, de 20 de maig, de convocatòria d'ajuts a ajuntaments, mancomunitats de municipis i consells comarcals de l'Alt Pirineu, per a l'adquisició de vehicles llevaneus.

D'acord amb el que disposa l'article 3.8.1 del Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, corresponen al Departament de Governació i Administracions Públiques les competències de cooperació i coordinació de les relacions amb les administracions locals de Catalunya.

En aquest marc competencial, el Departament de Governació i Administracions Públiques, vistes les necessitats de determinats ens locals que tenen una alta presència de neu durant l'any i de manera periòdica, originada per les condicions climàtiques d'alta muntanya dominant a aquestes comarques, amb temperatures mitjanes per sota dels 10ºC, amb gelades persistents i abundància de precipitació de neu molts dies l'any, considera necessari atorgar ajuts a aquests ens locals per tal que puguin disposar de vehicles llevaneus, i poder solucionar els problemes constants d'accés i circulació per les carreteres i els carrers, durant les èpoques de neu i gelades.

En conseqüència, d'acord amb el que preveuen el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a ajuntaments, mancomunitats de municipis i consells comarcals de l'Alt Pirineu, per a l'adquisició de vehicles llevaneus.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2005.

2.2 Els ajuts previstos en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre; pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i per la resta de la normativa vigent aplicable.

2.3 El pagament d'aquestes subvencions, per un import màxim d'1.600.000 euros anirà a càrrec de la partida pressupostària GO03D/762110000/9113 del pressupost del Departament de Governació i Administracions Públiques per a l'any 2005.

2.4 El termini de presentació de sol·licituds finalitza el dia 15 de juny de 2005.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 20 de maig de 2005

Joan Carretero i Grau

Conseller de Governació

i Administracions Públiques

Annex

Bases reguladores dels ajuts a ajuntaments, mancomunitats de municipis i consells comarcals de l'Alt Pirineu, per a l'adquisició de vehicles llevaneus

.1 Objecte dels ajuts

Aquests ajuts tenen per objecte l'adquisició de vehicles llevaneus.

.2 Beneficiaris

2.1 Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts els ajuntaments, els consells comarcals i les mancomunitats de municipis integrats en les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès i era Val d'Aran, que reuneixin els següents requisits:

2.2 Municipis.

  1. Tenir una població màxima de 1.000 habitants.

  2. Tenir una xarxa viària de titularitat municipal o d'ús públic d'accés a zones habitades d'un mínim de 25 quilòmetres de longitud.

  3. Tenir habitualment problemes de mobilitat i circulació en carreteres i carrers per causa de la neu i/o les gelades.

  4. Disposar de diversos nuclis, pobles, veïnats o cases aïllades habitades de manera permanent, en cotes superiors als 1.000 metres.

  5. No tenir delegades al consell comarcal les competències...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR