ORDRE ENS/156/2004, d'11 de maig, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts de menjador adreçats a l'alumnat d'ensenyaments obligatoris o de segon cicle d'educació infantil de centres docents públics de la ciutat de Barcelona, per al curs escolar 2004-2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE ENS/156/2004, d'11 de maig, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts de menjador adreçats a l'alumnat d'ensenyaments obligatoris o de segon cicle d'educació infantil de centres docents públics de la ciutat de Barcelona, per al curs escolar 2004-2005.

El Decret 160/1996, de 14 de maig (DOGC núm. 2208, de 20.5.1996), pel qual es regula el servei escolar de menjador als centres docents públics de titularitat del Departament d'Ensenyament, estableix al seu article 21 la possibilitat que les administracions públiques, dins les disponibilitats pressupostàries, puguin establir ajuts de menjador per a l'alumnat que ho sol·liciti i no li correspongui la gratuïtat del servei.

Com que els consells comarcals han assumit, entre d'altres, la competència de gestió dels ajuts individuals de menjador, d'acord amb els convenis subscrits amb el Departament d'Ensenyament, per a totes les comarques de Catalunya amb exclusió de la ciutat de Barcelona, es considera necessari obrir una convocatòria concreta d'aquests ajuts per a la ciutat esmentada, atès el règim particular que preveu per a Barcelona la Carta Municipal.

Per tot això, d'acord amb el que estableix el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, en ús de les facultats atribuïdes a l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i a proposta de la Direcció General de Centres Docents,

Ordeno:

Article 1

Obrir convocatòria pública per a l'atorgament d'ajuts individuals de menjador per atendre necessitats d'origen socioeconòmic, adreçats a l'alumnat d'ensenyaments obligatoris o de segon cicle d'educació infantil, al qual no correspongui la gratuïtat d'aquest servei i estigui escolaritzat en centres docents públics de titularitat del Departament d'Ensenyament de la ciutat de Barcelona, per al curs 2004-2005.

Article 2

Aprovar les bases de la convocatòria que estableix l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

Els ajuts es faran efectius a càrrec del crèdit 1304 D/481130300/3212 per un import màxim de 2.018.920,00 euros. Els ajuts corresponents al període setembre-desembre del curs 2004-2005, fins a un import màxim de 772.822,30 euros, aniran a càrrec del pressupost de l'any 2003 prorrogat per al 2004. La resta, 1.246.097,70 euros, corresponent al període gener-juny, aniran a càrrec del pressupost per a l'any 2005.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que preveu l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 11 de maig de 2004

Marta Cid i Pañella

Consellera d'Ensenyament

Annex 1

Bases

.1 Objecte

L'objecte de la convocatòria és la concessió d'ajuts de menjador a l'alumnat escolaritzat en ensenyaments obligatoris o que cursi el segon cicle d'educació infantil en centres docents públics de titularitat del Departament d'Ensenyament de la ciutat de Barcelona al qual no li correspongui la gratuïtat del servei, per al curs escolar 2004-05.

.2 Beneficiaris/àries i requisits

2.1 Podrà sol·licitar aquests ajuts l'alumnat al qual fa referència l'apartat anterior.

2.2 Són requisits indispensables per poder rebre aquests ajuts:

a) Ser usuari/ària del servei de menjador.

b) No gaudir d'ajuts o subvencions, pel mateix concepte, atorgats per altres administracions públiques o ens públics o privats.

c) Haver presentat la sol·licitud i la documentació requerida en la present Ordre, en els terminis establerts.

.3 Criteris per a l'atorgament dels ajuts

En l'atorgament dels ajuts es tindran en compte els criteris següents:

a) La renda familiar disponible, referida a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR