ORDRE SSS/87/2003, de 25 de febrer, per la qual es fa pública la convocatòria de subvencions a la construcció, l'ampliació, el remodelatge i l'equipament de consultoris locals i centres d'atenció primària de titularitat municipal per a l'exercici de 2003, i se n'aproven les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE SSS/87/2003, de 25 de febrer, per la qual es fa pública la convocatòria de subvencions a la construcció, l'ampliació, el remodelatge i l'equipament de consultoris locals i centres d'atenció primària de titularitat municipal per a l'exercici de 2003, i se n'aproven les bases reguladores.

El Departament de Sanitat i Seguretat Social, mitjançant el Servei Català de la Salut, ha estat desenvolupant una activitat de foment adreçada a la millora dels consultoris locals i els centres d'atenció primària de titularitat municipal i a l'adequació d'aquests als criteris fixats pel Departament en matèria de plans funcionals de centres d'atenció primària.

Una de les actuacions que es fa en aquest marc és la concessió de subvencions de capital a corporacions locals.

A aquests efectes, el pressupost del Servei Català de la Salut per al 2003 preveu un crèdit de 2.105.000,00 euros destinat a assolir els objectius definits anteriorment.

Atès el que estableix el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atès el que disposa l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria de subvencions destinades a la construcció, l'ampliació, el remodelatge i l'equipament de consultoris locals i centres d'atenció primària de titularitat municipal per a l'exercici pressupostari de 2003 i aprovar-ne les bases reguladores, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

L'import total de les subvencions atorgades no podrà excedir la quantitat de 2.105.000,00 euros, que s'imputaran a l'aplicació pressupostària 51.01.761.0001 del pressupost del Servei Català de la Salut per a l'any 2003.

Article 3

L'òrgan gestor del procediment de concessió de subvencions obert per a aquesta convocatòria és el Servei Català de la Salut, mitjançant les seves regions sanitàries i la seva Divisió d'Atenció Primària. No obstant això, hi participen els consells comarcals i altres organismes administratius, en els termes i funcions que se'ls assignen a les bases reguladores.

Article 4

4.1 S'estableixen com a possibles beneficiaris de la convocatòria de subvencions els ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades titulars de consultoris locals i centres d'atenció primària i els consells comarcals en les condicions fixades a les bases reguladores.

4.2 Quan el sol-licitant de la subvenció sigui un ajuntament o una entitat municipal descentralitzada, la sol-licitud i la resta de documentació relacionada a les bases reguladores es presentarà, d'acord amb les condicions determinades per aquestes, davant el consell comarcal de la comarca a la qual pertanyi el municipi o l'entitat municipal descentralitzada sol-licitant en el termini de 20 dies naturals comptadors a partir del moment de publicació d'aquesta convocatòria.

4.3 Quan el sol-licitant de la subvenció sigui un consell comarcal, haurà de formular la sol-licitud davant les delegacions territorials del Departament de Sanitat i Seguretat Social de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i les Terres de l'Ebre en el termini de 30 dies naturals comptadors a partir del moment de publicació d'aquesta convocatòria i amb subjecció als requisits determinats a les bases reguladores.

Article 5

5.1 L'òrgan resolutori de la convocatòria de subvencions és la persona titular del Departament de Sanitat i Seguretat Social, a proposta del director o la directora del Servei Català de la Salut i d'acord amb els criteris de valoració establerts a les seves bases reguladores.

5.2 El Servei Català de la Salut notificarà la resolució de concessió i denegació de subvencions a cadascuna de les entitats sol-licitants. Sens perjudici d'això, publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el llistat de subvencions que hagin estat concedides, de les quals, igualment, es donarà publicitat mitjançant l'exposició als taulers d'anuncis de les delegacions territorials del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

5.3 La resolució de concessió i denegació de subvencions posarà fi al procediment administratiu i en contra s'hi podrà interposar un recurs potestatiu de reposició o un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Article 6

L'abast d'aquesta convocatòria comprèn tot el territori de Catalunya llevat de la comarca d'Era Val d'Aran, atès que mitjançant l'article 2.2.e) del Decret 354/2001, de 18 de desembre, de transferència de competències de la Generalitat de Catalunya al Conselh Generau d'Aran en matèria de sanitat (DOGC núm. 3544, de 2.1.2002), se li han traspassat les activitats i serveis relatius a la gestió del manteniment, l'adequació i la millora dels consultoris locals de titularitat municipal.

Disposició final

Única

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al DOGC.

Barcelona, 25 de febrer de 2003

Xavier Pomés i Abella

Conseller de Sanitat i Seguretat Social

Annex 1

Bases reguladores de la convocatòria

-1 Objecte de la convocatòria

El Departament de Sanitat i Seguretat Social, a través del Servei Català de la Salut, aportarà durant l'any 2003 el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR