ORDRE JUS/353/2010, de 16 de juny, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases reguladores d'adjudicació de dues beques de col·laboració en tasques d'investigació i anàlisi al Servei de Laboratori Forense de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

JUS/353/2010, de 16 de juny, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases reguladores d'adjudicació de dues beques de col·laboració en tasques d'investigació i anàlisi al Servei de Laboratori Forense de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya per a l'any 2010.

L'Institut de Medicina Legal de Catalunya és un òrgan tècnic al servei de l'Administració adscrit al Departament de Justícia, que depèn de la Secretaria de Relacions amb l'Administració de Justícia i es troba regulat pel Decret 411/2006, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya. Entre d'altres, l'Institut té com a missió auxiliar els jutjats, tribunals i fiscalies i oficines del Registre Civil mitjançant la pràctica de proves pericials mèdiques, tant tanatològiques com clíniques i de laboratori, previstes a la normativa vigent de medicina forense, que tinguin relació amb la medicina forense.

Per al desenvolupament d'aquestes funcions l'Institut compta amb un Servei de Laboratori Forense les funcions del qual estan definides a l'article 23.2 del Decret 411/2006, de 31 d'octubre, i són les relatives a la realització d'anàlisis biològiques, d'hemogenètica, clíniques i de toxicologia, sens perjudici de les competències de l'Institut de Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses que actua com a Institut de referència en matèria de la seva especialitat.

L'Institut de Medicina Legal de Catalunya vol col·laborar en la formació pràctica d'estudiants de primer i segon curs de cicle formatiu de tècnic superior en laboratori de diagnòstic clínic i/o estudiants de les diferents universitats de Catalunya que estiguin cursant llicenciatures de ciències químiques, biologia o bioquímica, en el desenvolupament de les funcions pròpies del Servei de Laboratori Forense per tal que l'experiència que hi assoleixin enriqueixi la seva formació acadèmica i per permetre el coneixement pràctic de l'organització i de l'activitat de l'Administració pública a les persones que es troben en fase de formació tècnica i que s'incorporaran properament al món professional.

Per tot això, i d'acord amb el que preveu la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, que regula el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Obrir convocatòria pública per adjudicar dues beques de col·laboració en tasques d'investigació i anàlisi al Servei de Laboratori Forense de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya amb càrrec a la partida JU05 D/480000100/2110/0000 del pressupost de despeses del Departament de Justícia per a l'any 2010, per un import màxim de 9.000 €.

L'atorgament de les beques resta condicionat al fet que en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici de l'any 2010 hi hagi crèdit suficient en l'aplicació pressupostària corresponent.

Article 2

Aprovar les bases que han de regir la col·laboració objecte de la convocatòria i el desenvolupament del concurs corresponent, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant de la consellera de Justícia, en el termini màxim d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini màxim de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 16 de juny de 2010

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Bases reguladores de les beques de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR