ORDRE VCP/128/2010, de 25 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a activitats socials i culturals extraordinàries, ajuts socials i despeses de reforma i rehabilitació de seus de comunitats catalanes de l'exterior (CCE), i s'obre la convocatòria corresponent a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/128/2010, de 25 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a activitats socials i culturals extraordinàries, ajuts socials i despeses de reforma i rehabilitació de seus de comunitats catalanes de l'exterior (CCE), i s'obre la convocatòria corresponent a l'any 2010.

La Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior, té per objecte regular el suport, la coordinació i la intensificació de les relacions de la Generalitat, de la societat catalana i de les seves institucions amb les comunitats catalanes establertes fora del territori de Catalunya i les seves entitats, per canalitzar les aportacions dels col·lectius catalans de l'exterior a la dinàmica de la societat catalana.

Les comunitats catalanes de l'exterior són entitats reconegudes oficialment pel Govern de Catalunya i estan establertes a 40 països arreu del món, el que comporta, ateses les seves diferents característiques, diverses problemàtiques administratives i de gestió en la seva relació amb l'Administració de la Generalitat.

La normativa aplicable en matèria de subvencions està prevista per a les entitats establertes territorialment a Catalunya o Espanya, però no preveu la casuística de l'existència d'entitats a l'exterior.

És per aquest motiu que cal cercar solucions viables que, sense contradir la normativa vigent, permetin garantir els principis que es preveuen per a l'activitat de foment de l'Administració, especialment els de concurrència, igualtat i no-discriminació, així com l'eficàcia en el compliment dels objectius fixats.

D'acord amb l'article 3.2.8 del Decret 421/2006, de 29 de novembre, correspon al Departament de la Vicepresidència donar suport a les comunitats catalanes de l'exterior, a través del Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació, d'acord amb el Decret 255/2008, de 23 de desembre, i el Decret 633/2006, de 27 de desembre.

Atès el que preveuen el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003 esmentada; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovació de les bases

Aprovar les bases reguladores de les subvencions per a activitats socials i culturals extraordinàries, ajuts socials i despeses de reforma i rehabilitació de seus de comunitats catalanes de l'exterior, les quals es publiquen als annexos d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocatòria

2.1 Obrir la convocatòria pública per a la concessió de les subvencions per a activitats socials i culturals extraordinàries, ajuts socials i despeses de reforma i rehabilitació de les seus de les comunitats catalanes de l'exterior corresponents al 2010.

2.2 Les subvencions previstes en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre; pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i per la resta de la normativa vigent aplicable.

Article 3

Partida pressupostària i import màxim

El pagament de les subvencions per a despeses d'organització de les activitats socials i culturals extraordinàries i els ajuts socials per als membres de les comunitats catalanes de l'exterior aniran a càrrec de la partida D/482000900/2310 del pressupost vigent de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010. El pagament de les subvencions per a despeses d'obres de rehabilitació i reforma de les seus de comunitats catalanes a l'exterior aniran a càrrec de la partida D/782000600/2310 del pressupost del vigent de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010.

L'import màxim per a cada línia de subvenció per a la convocatòria de l'any 2010 és el següent:

  1. Per a despeses d'organització d'activitats socials i/o culturals extraordinàries: 250.000 . (annex 2 de les bases reguladores).

  2. Per a despeses d'organització d'activitats socials i/o culturals extraordinàries gestionades per joves membres de comunitats catalanes: 30.000 . (annex 3 de les bases reguladores).

  3. Per al finançament d'ajuts a membres de comunitats catalanes de l'exterior: 130.000 . (annex 4 de les bases reguladores).

  4. Per a despeses de reforma i rehabilitació de seus: 306.000 . (annex 5 de les bases reguladores).

El crèdit inicial disponible es podrà modificar amb subjecció a la normativa vigent.

Els atorgaments queden condicionats a les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Sol·licituds i terminis de presentació

El termini de presentació de les sol·licituds és d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Les sol·licituds s'hauran de presentar al registre del Departament de la Vicepresidència, al carrer Via Laietana, 14, 08034 Barcelona, o mitjançant qualsevol de les oficines i registres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Les comunitats catalanes que tinguin seu fora de l'Estat espanyol també podran presentar les sol·licituds davant qualsevol òrgan administratiu local o municipal, sempre que a la localitat on té la seu la comunitat catalana de l'exterior no hi hagi cap òrgan consular o ambaixada de l'Estat espanyol.

Article 5

Tramitació i resolució

La persona titular del departament competent en matèria d'Afers Exteriors resol les subvencions amb la proposta prèvia de la persona titular del Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació.

La resolució d'adjudicació es publica, mitjançant la seva exposició pública, en un termini màxim de 6 mesos a comptar de la data de publicació de la convocatòria. L'exposició pública de la resolució del procediment, degudament motivada d'acord amb els criteris de valoració establerts a la base 7 de l'annex I, s'efectua al tauler d'anuncis del Departament de la Vicepresidència, Via Laietana, 14, de Barcelona, i a la pàgina web del Departament de la Vicepresidència,

Transcorregut el termini màxim de 6 mesos sense que s'hagi dictat i publicat la resolució expressa, els/les sol·licitants podran entendre desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

Les subvencions concedides d'un import igual o superior a 3.000 euros es publiquen a més al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 6

Justificació

Les persones i entitats beneficiàries han de presentar els documents justificatius que indiquen les bases reguladores abans del 30 d'octubre de 2010.

Article 7

Recursos

Contra la Resolució de concessió o de denegació de les subvencions, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini màxim d'un mes a comptar de l'endemà de la data de seva publicació, mitjançant exposició pública en el corresponent tauler d'anuncis, o bé directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de conformitat amb el que estableix l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de la seva publicació.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre VCP/2/2009, de 8 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a activitats socials i culturals extraordinàries, ajuts socials i despeses de reforma i rehabilitació de seus de comunitats catalanes de l'exterior (CCE).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 25 de febrer de 2010

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del Govern

Annex 1

Bases reguladores

  1. Objecte

    1.1 L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és el finançament de les despeses de les activitats socials i culturals extraordinàries, dels ajuts socials, i de les despeses de reformes i rehabilitacions, mobiliari i equipaments, de les seus de les comunitats catalanes de l'exterior, que es poden concedir pels conceptes següents:

    1. Les despeses d'organització d'activitats culturals de difusió i promoció de Catalunya, la seva llengua, cultura i tradicions que no s'organitzin amb caràcter regular anualment i que no formin part de la programació habitual de l'entitat.

    2. Les despeses d'organització d'activitats culturals de difusió i promoció de Catalunya, la seva llengua, cultura i tradicions que no s'organitzin amb caràcter regular anualment i que no formin part de la programació habitual de l'entitat gestionades i organitzades, en l'àmbit de la seva entitat, pels joves membres de les comunitats catalanes.

      Queden excloses de les lletres a) i b) les activitats organitzades per la comunitat catalana de l'exterior que difonguin la cultura pròpia del país on estigui reconeguda...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR