DECRET 189/1989, d'1 d'agost, pel qual es declara urgent l'ocupació per l'Ajuntament de Ripoll (Ripollès) dels béns i els drets afectats pel projecte de la variant de Ripoll a la ctra. C-150 de Girona a Ripoll.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'Ajuntament de Ripoll ha tramitat un expedient per a l'ocupació urgent dels béns i els drets afectats per expropiació forçosa, necessaris per dur a terme les obres del projecte de la variant de Ripoll a la cra. C-150 de Girona a Ripoll, expedient pel qual sol·licita que es dicti una resolució per declarar urgent l'ocupació de béns esmentada.

En l'expedient s'acredita que el projecte tècnic de les obres va ser aprovat inicialment per la corporació, en sessió plenària de 26 de maig de 1988. En aquesta sessió es va acordar la seva exposició al públic reglamentària, tràmit en què no es va presentar cap al·legació, per la qual cosa el Ple de la corporació, en sessió de 28 de juliol de 1988, va acordar aprovar definitivament el projecte esmentat.

Així mateix, s'acredita en l'expedient que la Direcció General de Carreteres del Ministeri d'Obres Públiques i Urbanisme va acordar, per Resolució de 16 de març de 1989, aprovar el projecte esmentat i sol·licitar, a l'Ajuntament de Ripoll, l'aportació dels terrenys afectats.

Figura també a l'expedient la relació dels béns concretats i individualitzats amb les dades suficients per a la seva identificació, relació que va ser aprovada inicialment pel Ple de la corporació en sessió de 30 de març de 1989, i que va ser exposada al públic pel termini reglamentari. En aquesta sessió es va acordar l'inici de l'expedient expropiatori.

També s'acredita a l'expedient que durant el termini d'exposició pública esmentat es van presentar dues al·legacions, que van ser tingudes en compte, i que l'Ajuntament en Ple, en sessió ordinària celebrada el dia 29 de juny de 1989, va acordar aprovar definitivament la relació esmentada de béns i drets afectats.

Per últim, figura a l'expedient la memòria que justifica la urgència de l'ocupació i que es fonamenta en el fet que amb la construcció d'aquesta variant s'evitarà que la comunicació entre la cra. N-152, la C-150 i la C-151 es realitzi pel nucli urbà de la població, i s'eludiran els punts negres de la circulació urbana, que han causat accidents nombrosos i greus, especialment a la carretera de Barcelona (travessera de la C-152); tanmateix, es disminuirà la densitat del trànsit en les vies de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR