ORDRE AAM/60/2012, de 8 de març, per la qual es modifica l'Ordre AAR/442/2009, de 5 de setembre, per la qual s'aprova el Reglament de la Denominació d'Origen Protegida Arròs del Delta de l'Ebre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Reglament CE 510/2006, del Consell, de 20 de març, estableix el procediment per a la inscripció de les indicacions geogràfiques i de les denominacions d’origen dels productes agrícoles i alimentaris en el registre comunitari i a aquests efectes determina que correspon a les autoritats nacionals l’examen i la tramitació de les sol·licituds presentades en el seu territori.

L’article 128 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat de Catalunya, respectant el que disposa l’article 149.1.13 de la Constitució, la competència exclusiva sobre denominacions d’origen i altres mencions de qualitat. Així mateix, segons l’article 189 de l’Estatut, la Generalitat aplica i executa el dret de la Unió Europea en l’àmbit de les seves competències.

La Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, i el Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desplega la Llei esmentada estableixen el marc normatiu aplicable a les denominacions d’origen i a les indicacions geogràfiques protegides a Catalunya.

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Arròs del Delta de l’Ebre es va inscriure en el Registre comunitari de denominacions d’origen protegides i indicacions geogràfiques protegides, per mitjà del DOUE núm. L283, de 28.10.2008.

Seguidament mitjançant l’Ordre AAR/442/2009, de 5 de setembre, es va aprovar el Reglament de la Denominació d’Origen Protegida Arròs del Delta de l’Ebre.

En data 16 de juliol de 2010, el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Arròs del Delta de l’Ebre, va presentar davant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural una sol·licitud de modificació de la DOP esmentada, consistent en introduir una nova varietat i eliminar-ne una altra, la qual cosa comporta un canvi en el plec de condicions i Reglament. A més s’aprofita per adaptar a la normativa vigent d’arròs algunes pràctiques en el cultiu i altres aspectes com l’etiquetatge.

Vista la sol·licitud, es va publicar l’Anunci pel qual es dóna publicitat a la modificació de sol·licitud de registre de la Denominació d’Origen Protegida Arròs del Delta de l’Ebre o Arroz del Delta del Ebro, i al seu document únic (DOGC núm. 5785 de 29.12.2010 i BOE núm. 270 de 7.2.2011 i correcció d’errades BOE núm. 44, de 21.2.2011) no havent-se presentat cap escrit d’oposició.

Posteriorment es va publicar la Resolució AAM/1403/2011, de 30 de maig, per la qual s’adopta decisió favorable a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR