ORDRE GRI/5/2012, de 19 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a projectes, activitats, estudis i publicacions destinats a fomentar la relació entre les entitats religioses i la societat catalana, i s'obre la convocatòria per a l'any 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GRI/5/2012, de 19 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a projectes, activitats, estudis i publicacions destinats a fomentar la relació entre les entitats religioses i la societat catalana, i s'obre la convocatòria per a l'any 2012.

El Departament de Governació i Relacions Institucionals, mitjançant la Direcció General d'Afers Religiosos, duu a terme la implementació de les polítiques en matèria d'afers religiosos, adreçades a garantir el màxim respecte a la llibertat religiosa i de culte i la convivència pacífica de les diferents esglésies, confessions i comunitats religioses en el si d'una comunitat plural i diversa.

La Direcció General d'Afers Religiosos té com a objectius, entre altres, millorar el coneixement de la cultura religiosa en la societat catalana i el diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència i la tolerància.

En el marc d'aquests objectius, cal valorar positivament les activitats de les entitats directament relacionades en la defensa dels drets humans, del diàleg entre fe i cultura catalana i occidental actual, del diàleg interreligiós i que fomentin el coneixement de l'aportació que fan les entitats religioses a la societat i les seves activitats de caire social.

En aquest context, es posa de manifest també l'existència d'un interès general en l'edició d'obres científiques sobre fe i cultura, relació interreligiosa, drets de llibertat religiosa i de pensament, així com en l'ampliació d'estudis superiors fora de Catalunya, a Europa, fets per representants de comunitats religioses, associacions amb finalitats religioses o entitats interessades a estudiar la relació interreligiosa, la relació entre fe religiosa i cultura, i la relació entre religions i societat.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

A proposta de la Direcció General d'Afers Religiosos i en ús de les facultats que em confereix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per projectes, activitats, estudis i publicacions que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Obrir convocatòria pública per a l'any 2012 per a la concessió de subvencions per al desenvolupament de projectes, activitats, estudis i publicacions realitzats des de l'1 de gener de 2011 fins al 20 de novembre de 2012 destinats a fomentar el coneixement de la cultura religiosa en la societat catalana, millorar el diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència i la tolerància, ampliar estudis relacionats amb les religions i editar obres científiques sobre fe i cultura i relació interreligiosa, previstos en les bases reguladores que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

La dotació màxima d'aquesta convocatòria és de 850.000 euros a càrrec de la partida pressupostària D/482000100 i de 150.000 euros a càrrec de la partida pressupostària D/481000100, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2012, condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió.

Article 4

4.1 Les sol·licituds es poden presentar en la seu de la Direcció General d'Afers Religiosos (Via Laietana, 14, 08003 Barcelona), en el registre del Departament de Governació i Relacions Institucionals, en qualsevol de les delegacions territorials del Govern, o bé en qualsevol dels llocs que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

4.2 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 5

La consellera de Governació i Relacions Institucionals és l'òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria.

Article 6

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Disposició final

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Amb caràcter previ, contra l'acte de convocatòria, les persones interessades podran interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 19 de gener de 2012

Joana Ortega i Alemany

Consellera de Governació i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores de les subvencions per a projectes, activitats, estudis i publicacions destinades a fomentar la relació entre les entitats religioses i la societat catalana

—1 Objecte

L'objecte de les subvencions regulades en aquesta Ordre és fomentar el coneixement de la cultura religiosa en la societat catalana, millorar el diàleg interreligiós com a eina per fomentar la convivència i la tolerància, ampliar estudis relacionats amb les religions, així com editar obres científiques sobre fe i cultura i relació interreligiosa. En concret, es dóna suport a les línies següents:

Línia 1: accions de foment de la relació entre les entitats religioses i la societat catalana actual i del diàleg interreligiós.

Línia 2: ampliació d'estudis superiors relacionats amb les religions, fora de Catalunya, a Europa.

Línia 3: edició d'obres originals de temàtica relacionada amb les religions.

Les entitats beneficiàries podran presentar un projecte per línia i anualitat.

—2 Entitats beneficiàries

Poden optar a les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats religioses, les fundacions i les entitats sense ànim de lucre, domiciliades a Catalunya, l'objecte de les quals tingui relació directa amb les finalitats que són objecte de subvenció en aquesta Ordre.

Queden excloses dels ajuts previstos en aquesta Ordre, totes aquelles que estiguin vinculades a partits polítics, organitzacions sindicals o associacions empresarials.

Igualment, queden excloses dels ajuts per a l'ampliació d'estudis de temàtica religiosa, les universitats i els centres docents.

—3 Activitats i conceptes subvencionables

3.1 Accions de foment de la relació entre les entitats religioses i la societat catalana actual i de foment del diàleg interreligiós.

3.1.1 Queden incloses:

  1. Activitats que fomentin el diàleg i la bona relació entre comunitats o grups religiosos i el seu entorn social i cultural.

  2. Activitats de diàleg ecumènic o interreligiós pròpiament dit (convivència, reflexions conjuntes o accions conjuntes).

  3. Activitats que representin una aportació en favor del reconeixement i el respecte dels drets humans en el marc de les diferents confessions amb presència a Catalunya.

  4. Actuacions de normalització lingüística o de foment de l'ús de la llengua catalana en les activitats ordinàries (litúrgiques, catequètiques, etc.) dels grups i confessions religiosos de presència recent a Catalunya, protagonitzades per aquests grups o confessions.

  5. Actuacions de conservació i preservació, per part d'entitats religioses o culturals directament relacionades, del patrimoni literari o documental de temàtica religiosa.

  6. Activitats d'entitats religioses o directament relacionades que donin a conèixer Catalunya internacionalment, realitzades a Catalunya i en català (o amb traducció simultània al català).

  7. Activitats de difusió de l'obra social de cadascuna de les confessions religioses i de la funció de la religió com a factor de cohesió social.

    3.1.2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR