ORDRE ENS/114/2003, de 17 de març, de convocatòria de concurs públic per a la selecció d'alumnes d'educació secundària per a l'assistència a cursos de llengua anglesa a Gran Bretanya i llengua francesa a França, en el marc del projecte Orator.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyOrdre

ORDRE ENS/114/2003, de 17 de març, de convocatòria de concurs públic per a la selecció d'alumnes d'educació secundària per a l'assistència a cursos de llengua anglesa a Gran Bretanya i llengua francesa a França, en el marc del projecte Orator.

El Govern de la Generalitat de Catalunya vol impulsar decididament la millora de l'ensenyament-aprenentatge de les llengües estrangeres en els ensenyaments de règim general, per la qual cosa ha posat en marxa el projecte Orator. Aquest projecte incideix tant en els aspectes de caràcter general vinculats amb el desenvolupament ordinari de la docència, com en la potenciació de projectes i activitats complementàries que faciliten l'ús de les llengües estrangeres.

Una de les actuacions emmarcades dins del projecte Orator és la de facilitar l'aprenentatge de la llengua anglesa o francesa mitjançant estades en els països corresponents, la qual cosa constitueix un complement idoni per aconseguir una major fluïdesa en l'idioma que s'estudia i un gran valor formatiu pel que suposa de coneixement d'altres cultures.

Així mateix, la possibilitat de sufragar les despeses ocasionades pels desplaçaments i estades en d'altres països no està a l'abast de nombroses famílies, per la qual cosa s'ha considerat convenient establir un sistema d'ajuts específics dirigits a col-laborar en el finançament d'aquestes despeses.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

En ús de les facultats atribuïdes a l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs públic per a la selecció de 200 alumnes, de segon cicle d'educació secundària obligatòria, de batxillerat i de cicles formatius de formació professional en el currículum dels quals hi hagi llengua estrangera, escolaritzats en centres docents de Catalunya, als quals se'ls atorgarà un ajut per a l'estada i realització d'un curs d'anglès en diferents centres de Gran Bretanya o d'un curs de francès en diferents centres de França, a partir del 30 de juny i durant el mes de juliol de 2003.

Se seleccionaran 100 alumnes que ja tinguin la condició de becaris (modalitat d'ajut A) i 100 alumnes que no tinguin aquesta condició (modalitat d'ajut B).

Article 2

Aprovar les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

3.1 L'import dels ajuts serà el següent:

Ajuts de la modalitat A: 1.065,00 euros.

Ajuts de la modalitat B: 659,00 euros.

3.2 El Departament d'Ensenyament farà efectius els ajuts directament a l'empresa adjudicatària d'un concurs públic, d'acord amb el que s'hi estipuli, per un import màxim de 172.400,00 euros que aniran amb càrrec a la posició pressupostària 1302 D/481130000/3211 del Pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2003.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 17 de març de 2003

Carme-Laura Gil i Miró

Consellera d'Ensenyament

Annex

Bases

-1 Objecte

L'objecte d'aquest concurs públic és la selecció de 200 alumnes del segon cicle d'ESO, del batxillerat i de cicles formatius de formació professional en el currículum dels quals hi hagi llengua estrangera, escolaritzats en centres docents públics i privats concertats de Catalunya, per tal de millorar la seva competència lingüística en anglès i francès mitjançant la participació en estades i cursos a Gran Bretanya o a França.

Aquestes estades tindran una durada de dues setmanes i es realitzaran a partir del 30 de juny i durant el mes de juliol de 2003.

-2 Persones beneficiàries

2.1 Podrà sol-licitar una plaça per participar en els cursos objecte d'aquesta convocatòria l'alumnat nascut a partir de 1978 (inclòs), que no hagi gaudit d'aquest ajut en anteriors edicions del programa i que en el present curs 2002-2003 estigui matriculat en centres docents públics o privats concertats de Catalunya en algun dels cursos indicats a continuació:

3r i 4t curs d'educació secundària obligatòria (ESO).

1r i 2n curs de batxillerat.

Cicles formatius de formació professional de grau mitjà:

Tècnic en comerç.

Tècnic en pesca i transport marítim.

Tècnic en operació, control i manteniment de màquines i instal-lacions del vaixell.

Tècnic en serveis de restaurant i bar.

Tècnic en cuina.

Cicles formatius de formació professional de grau superior:

Tècnic superior en gestió del transport.

Tècnic superior en serveis al consumidor.

Tècnic superior en comerç internacional.

Tècnic superior en gestió comercial i màrqueting.

Tècnic superior en secretariat.

Tècnic superior en navegació, pesca i transport marítim.

Tècnic superior en supervisió de màquines i instal-lacions del vaixell.

Tècnic superior en agències de viatges.

Tècnic superior en allotjament.

Tècnic superior en informació i comercialització turístiques.

Tècnic superior en restauració.

Tècnic superior en animació turística.

2.2 Se seleccionaran 100 alumnes que ja tinguin la condició de becaris (modalitat d'ajut A) i 100 alumnes que no tinguin aquesta condició (modalitat d'ajut B).

Pel que fa a la modalitat B, 60 d'aquests ajuts seran per a alumnes matriculats en centres docents públics de titularitat del Departament d'Ensenyament i els 40 restants seran per a alumnes matriculats en altres centres docents sostinguts amb fons públics.

2.3 Si per manca de sol-licituds o per renúncies no es cobreixen les places d'una de les modalitats, s'adjudicaran més places de l'altra modalitat, fins a esgotar la disponibilitat pressupostària.

-3 Requisits

3.1 Els sol-licitants hauran d'acreditar que l'últim curs acadèmic en què van cursar estudis ordinaris van cursar la llengua del país per a la qual opten (anglès o francès).

3.2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR