ORDRE ASC/391/2010, de 6 de juliol, per la qual es convoca per a l'any 2010 la segona edició del concurs 'Som Catalunya. País de convivència', i se n'aproven les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Accio Social i Ciutadania
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/391/2010, de 6 de juliol, per la qual es convoca per a l'any 2010 la segona edició del concurs “Som Catalunya. País de convivència”, i se n'aproven les bases reguladores.

La Secretaria per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania, en col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, convoca la segona edició del concurs “Som Catalunya. País de convivència”, basat en la campanya institucional per difondre els continguts del Pacte Nacional per a la Immigració.

L'objectiu d'aquest concurs és promoure la convivència intercultural i convidar a reflexionar sobre la diversitat de la nostra societat. Aquesta diversitat es reflecteix en les experiències de l'alumnat i del professorat dels centres educatius.

El cercle d'amistats o l'àmbit familiar són indrets propicis per aprendre a vèncer les dificultats de convivència, copsant i apreciant les diferents maneres de veure i de viure el món. Arribar a conèixer i a conviure amb persones originàries de països diferents contribueix a anar teixint vincles sòlids. Aquests lligams interpersonals i el procés viscut per consolidar-los poden ser expressats mitjançant dibuixos, pintures, narracions, poesies, presentacions en power-point o vídeos.

Per això, aquest concurs vol donar la possibilitat a l'alumnat i al professorat dels centres educatius d'expressar les seves experiències a l'hora de consolidar vincles amb persones d'orígens diferents. Aquest concurs permet, doncs, reflectir l'existència dels lligams que ens sostenen com a país de convivència.

Atès el que preveuen el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol;

Fent ús de les atribucions que els articles 39 i 40 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern atorguen a la persona titular d'aquest Departament,

Ordeno:

—1 Obrir la convocatòria pública de la segona edició del concurs “Som Catalunya. País de convivència” per a l'any 2010.

—2 Aprovar les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

—3 La dotació màxima per costejar els premis d'aquest concurs és de 719,20 euros, amb càrrec a la partida BE07 D/483000100/3140/0000 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a enguany. La concessió del premi queda condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de concessió.

Barcelona, 6 de juliol de 2010

Carme Capdevila i Palau

Consellera d'Acció Social i Ciutadania

Annex

Bases que regulen la segona edició del concurs “Som Catalunya. País de convivència” per a l'any 2010.

—1 Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és la presentació de treballs descrits a la base 3, en els suports i formats especificats a la base 6, per promoure la diversitat cultural i la cohesió social i difondre els continguts del Pacte Nacional per a la Immigració.

—2 Participants

2.1 La participació és oberta a l'alumnat i al professorat de centres educatius de Catalunya que, en funció de la categoria en la qual participin, estiguin en algun dels supòsits següents:

  1. Alumnat de cicle superior d'educació primària (5è i 6è curs).

  2. Alumnat d'educació secundària obligatòria (1r, 2n, 3r i 4t).

  3. Alumnat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR