ORDRE GAP/538/2010, de 18 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per seleccionar operacions de municipis susceptibles de cofinançament pel FEDER, per al període 2007-2013, i s'obre la convocatòria per presentar sol·licituds per al període 2007-2011, eix 1, Economia del coneixement i innovació i desenvolupament empresarial.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/538/2010, de 18 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per seleccionar operacions de municipis susceptibles de cofinançament pel FEDER, per al període 2007-2013, i s'obre la convocatòria per presentar sol·licituds per al període 2007-2011, eix 1, Economia del coneixement i innovació i desenvolupament empresarial.

La Decisió de la Comissió Europea de 7 de desembre de 2007, per la qual s'adopta el Programa operatiu d'intervenció comunitària del Fons europeu de desenvolupament regional en el marc de l'objectiu de competitivitat regional i ocupació de Catalunya, estableix els eixos prioritaris a partir de la correspondència entre els objectius intermedis del Programa operatiu de Catalunya i les directrius estratègiques comunitàries per als fons estructurals 2007-2013.

D'acord amb l'article 3.2 del Reglament (CE) núm. 1083/2006, del Consell, d'11 de juliol de 2006, l'objectiu de competitivitat regional i ocupació perseguirà incrementar la competitivitat i l'atractiu de les regions, així com el seu nivell d'ocupació, per mitjà de la previsió dels canvis econòmics i socials, amb l'augment i la millora de la qualitat de la inversió en capital humà, la innovació, la difusió de la societat del coneixement, el foment de l'esperit empresarial, la protecció i millora del medi ambient, l'accessibilitat, l'adaptabilitat dels treballadors i les empreses, i el desenvolupament de mercats laborals no excloents.

Així mateix, el títol VI de l'esmentat Reglament CE 1083/2006 i l'apartat 4t de la Decisió de la Comissió Europea de 7 de desembre de 2007 designen les autoritats encarregades de la gestió, el seguiment i el control del Programa operatiu corresponent a Catalunya, que són: la Subdirecció General d'Administració del FEDER, del Ministeri d'Economia i Hisenda, com a autoritat de gestió designada per l'Estat espanyol per gestionar el Programa operatiu; la Subdirecció General de Certificació i Pagaments del Ministeri d'Economia i Hisenda, com a autoritat de certificació designada per l'Estat espanyol per certificar les declaracions de despeses i les sol·licituds de cobrament davant de la Comissió Europea; la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, dependent del Ministeri d'Economia i Hisenda, com a autoritat d'auditoria designada per l'Estat espanyol per verificar el funcionament efectiu del sistema de gestió, sens perjudici de les comeses que descriu el Programa operatiu del FEDER de Catalunya de 2007-2013 que durà a terme la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya; la Direcció General d'Anàlisi i Política Econòmica del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, com a organisme intermedi designat pel Govern de Catalunya, d'acord amb l'article 59.2 del Reglament (CE) 1083/2006, per executar les comeses de l'autoritat de gestió que preveu l'article 60 del mateix Reglament dins del seu àmbit d'actuació, recollides en el Programa operatiu del FEDER de Catalunya de 2007-2013, i, finalment, la Direcció General d'Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, la qual com a organisme responsable del tram local del Programa operatiu del FEDER Catalunya 2007-2013, és la coordinadora de projectes locals, anomenada òrgan intermediari i encarregat de la gestió, seguiment i control d'aquesta part específica del FEDER que té com a beneficiaris els ens locals de Catalunya, d'acord amb les funcions que li atorga el Decret 421/2006 de creació, denominació i àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Per tot plegat, aquesta Ordre que exhaureix l'assignació de recursos en el tram local del FEDER eix 1, Economia del coneixement i innovació i desenvolupament empresarial, pel període 2007-2013, aprova les bases per seleccionar ajuntaments de Catalunya per al període 2007-2011.

D'acord amb tot l'exposat,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores per seleccionar operacions dels municipis que siguin susceptibles de cofinançament del FEDER, que consten en l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria 2007-2011 per presentar sol·licituds de projectes susceptibles de ser cofinançats pel FEDER, eix 1, per al període de programació 2007-2013 del programa operatiu FEDER Catalunya.

Article 3

L'import global destinat a aquesta convocatòria és d'1.745.779,00 euros.

Article 4

Les sol·licituds s'han de presentar en el lloc i la forma indicats a les bases reguladores, en un termini de 15 dies a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 5

El director general d'Administració Local serà l'òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria, inclosos els requeriments previs que es puguin formular.

Article 6

Les operacions objecte d'aquesta convocatòria no es poden haver iniciat abans de l'1 de gener de 2007 i hauran d'estar executades i pagades el 31 de desembre de 2011.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra l'acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, els ens locals poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Amb caràcter previ, els ens locals poden formular requeriment davant el conseller del Departament de Governació i d'Administració Públiques en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb el que estableix l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 18 de novembre de 2010

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació i Administracions Públiques

Annex 1

Bases reguladores

—1 Objecte

Aquestes bases tenen com a objecte establir els requisits i el procediment per a la selecció de les operacions de municipis susceptibles de cofinançament del FEDER (Programa operatiu de Catalunya 2007-2013 objectiu de competitivitat regional i ocupació), que consten a la base 5 d'aquesta Ordre.

—2 Règim jurídic

Aquestes bases estan sotmeses, en totes les seves consideracions, al contingut de la Decisió de la Comissió Europea de 7 de desembre de 2007, per la qual s'aprova el Programa operatiu d'intervenció comunitària del Fons europeu de desenvolupament regional i ocupació de Catalunya, així com al conjunt de la normativa comunitària i, específicament, a les disposicions següents:

  1. El Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell, d'11 de juliol de 2006, pel qual s'estableixen les disposicions generals relatives al Fons europeu de desenvolupament regional, al Fons social europeu i al Fons de cohesió i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1260/1999.

  2. El Reglament (CE) núm. 1828/2006 de la Comissió, de 8 de desembre de 2006, que fixa les normes de desenvolupament pel Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell pel qual s'estableixen les disposicions generals relatives al Fons europeu de desenvolupament regional, al Fons social europeu i al Fons de cohesió, i el Reglament (CE) núm. 1080/2006 del Parlament Europeu i del Consell, relatiu al Fons europeu de desenvolupament regional.

  3. El Reglament (CE) núm. 1080/2006 del Parlament Europeu i del Consell, de 5 de juliol de 2006, relatiu al Fons europeu de desenvolupament regional i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1783/1999.

  4. L'Ordre EHA/524/2008, de 26 de febrer, per la qual s'aproven les normes sobre la despesa subvencionable dels programes operatius del FEDER i Fons de cohesió.

    Així mateix, també seran d'aplicació a la convocatòria i s'hauran de complir durant tot el procés de gestió del FEDER les circulars, orientacions i altres actes normatius que en l'exercici de les seves funcions puguin dictar les autoritats designades pel Programa operatiu.

    —3 Requisits dels ens beneficiaris

    3.1 Poden ser ens...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR