ORDRE CMC/420/2010, de 28 de juliol, per la qual es crea el Servei d'Atenció als Museus de les Terres de l'Ebre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/420/2010, de 28 de juliol, per la qual es crea el Servei d'Atenció als Museus de les Terres de l'Ebre.

L'article 34.1 de la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, estableix que amb l'objecte de garantir la conservació i la custòdia del patrimoni museístic i el dipòsit del material procedent de les intervencions arqueològiques i de donar suport tècnic als museus de Catalunya, el Departament competent en matèria de cultura ha de crear els serveis d'atenció als museus.

D'acord amb l'esmentat precepte i amb l'article 39 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

Creació

Es crea el Servei d'Atenció als Museus de les Terres de l'Ebre, que depèn de la Direcció General competent en matèria de patrimoni cultural.

Article 2

Funcions

Són funcions del Servei d'Atenció als Museus de les Terres de l'Ebre les següents:

  1. Proporcionar assessorament i suport tècnic als museus, per tal que puguin complir adequadament les obligacions que els imposa la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus.

  2. Custodiar, conservar, documentar i possibilitar l'estudi del patrimoni museístic i dels materials procedents d'intervencions arqueològiques que es dipositin en les seves instal·lacions d'acord amb la normativa vigent.

  3. Conèixer la situació i necessitats dels museus del seu àmbit territorial.

  4. Supervisar i controlar els trasllats cautelars de fons dels museus i també les sortides d'objectes d'aquests museus, quan així se'ls demani.

  5. Coordinar i realitzar la restauració de béns culturals mobles d'acord amb les directrius, la planificació i els controls tècnics establerts per la Direcció General competent en matèria de patrimoni cultural.

  6. Coordinar les exposicions itinerants i d'altres programes de difusió cultural del Departament competent en matèria de cultura que es realitzin en els museus del seu àmbit territorial.

  7. Informar sobre l'estat de conservació i condicions de difusió dels béns mobles integrants del patrimoni museístic que es trobin dins del seu àmbit territorial.

  8. Presentar anualment a la Direcció General competent en matèria de patrimoni cultural una memòria de les activitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR