DECRET 330/2006, de 5 de setembre, de cinquena modificació del Decret 252/2000, de 24 de juliol, sobre l'activitat artesanal a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

330/2006, de 5 de setembre, de cinquena modificació del Decret 252/2000, de 24 de juliol, sobre l'activitat artesanal a Catalunya.

El Decret 252/2000, de 24 de juliol, sobre l'activitat artesanal a Catalunya, amb les modificacions introduïdes mitjançant els decrets 272/2001, de 9 d'octubre; 53/2002, de 5 de febrer; 17/2003, de 8 de gener, i 380/2004, de 7 de setembre, conforma el marc reglamentari d'aquest sector productiu al nostre àmbit territorial.

Aquesta normativa, amb l'objectiu de fomentar i promocionar les empreses artesanes, i vetllar per mantenir el prestigi i la qualitat del producte artesanal, va definir els conceptes d'artesà i de mestre artesà. Així mateix, es va establir que la manera d'acreditar aquestes condicions seria respectivament mitjançant la possessió del carnet d'artesà i del diploma de mestre artesà. No obstant això, l'experiència adquirida durant els darrers anys posa de manifest la necessitat de diferenciar, dins del carnet d'artesà, dues modalitats, el carnet d'artesà professional, relatiu a les persones que s'hi dediquen professionalment, i el carnet d'artesà cultural, relatiu a les persones que difonen l'activitat artesanal bàsicament a través de demostracions i de tasques pedagògiques. Per aquest motiu, la Comissió d'Artesania de Catalunya va instar, en exercici de les seves funcions d'assessorament en la matèria, la diferenciació entre dues modalitats de carnet d'artesà, el professional i el cultural. Igualment va considerar oportú que el mestre artesà acredités la seva condició amb un carnet específic. Per tant, amb aquest Decret s'acullen les propostes de la Comissió d'Artesania de Catalunya i es modifica la regulació vigent amb la diferenciació de les dues modalitats de carnet d'artesà, el professional i el cultural, i la incorporació del carnet de mestre artesà.

Per altra banda, davant l'aprovació del Decret 143/2006, de 13 de maig, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de la Generalitat, i del Decret 198/2006, de 23 de maig, de reestructuració parcial del Departament d'Economia i Finances, aquesta disposició adapta a la situació actual la composició de la Comissió d'Artesania de Catalunya prevista a l'article 10 del Decret 252/2000, de 24 de juliol, sobre l'activitat artesanal de Catalunya.

Així mateix, l'article 11 del Decret 252/2000, de 24 de juliol, sobre l'activitat artesanal a Catalunya, regula el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR