DECRET 348/2006, de 19 de setembre, dels consells locals del patrimoni cultural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

348/2006, de 19 de setembre, dels consells locals del patrimoni cultural.

L'article 3.2 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, disposa que les administracions públiques han de col·laborar perquè les competències respectives siguin exercides, en l'àmbit d'aquesta Llei, de la millor manera possible.

Arran de l'experiència positiva que ha suposat la creació del Consell del Patrimoni Cultural de Barcelona per la Carta municipal de Barcelona, aquest decret crea els consells locals del patrimoni cultural a les ciutats de Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa, amb la conformitat prèvia dels ajuntaments respectius, com a espais de relació i col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l'Administració municipal en matèria de patrimoni cultural.

A proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació

1.1 Es creen els consells locals del patrimoni cultural als municipis de Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa.

1.2 Els consells locals del patrimoni cultural són òrgans de col·laboració, amb caràcter deliberant o consultiu, integrats paritàriament per representants de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i de l'ajuntament corresponent.

1.3 Els consells són adscrits al departament de la Generalitat competent en matèria de cultura.

Article 2

Composició

Els consells locals del patrimoni cultural tenen la composició següent:

  1. La presidència, que és exercida pel conseller o consellera competent en matèria de cultura o, per delegació, pel director o directora general competent en matèria de patrimoni cultural.

  2. La vicepresidència, que és exercida pel l'alcalde o alcaldessa del municipi corresponent o, per delegació, pel regidor o regidora competent en matèria de patrimoni cultural.

  3. Deu vocalies, nomenades, cinc pel conseller o consellera competent en matèria de cultura i, cinc, per l'alcalde o alcaldessa del municipi corresponent.

  4. La secretaria, amb veu però sense vot, que és exercida de manera rotatòria per períodes alterns de quatre anys per personal funcionari de cadascuna de les dues administracions, nomenada pels consells.

Article 3

Funcions dels consells

Els consells locals del patrimoni cultural tenen com a funció coordinar l'exercici de les competències de les administracions respectives sobre biblioteques amb fons rellevants, arxius, museus, arqueologia i patrimoni arquitectònic

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR