ORDRE VCP/454/2010, de 10 de setembre, de modificació de l'Ordre VCP/460/2008, de 28 d'octubre, de creació dels premis Pompeu Fabra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/454/2010, de 10 de setembre, de modificació de l'Ordre VCP/460/2008, de 28 d'octubre, de creació dels premis Pompeu Fabra.

El Departament de la Vicepresidència, mitjançant la Secretaria de Política Lingüística, és competent en matèria de foment de l'ús de la llengua catalana. Així mateix, correspon a la Generalitat de Catalunya i també al Consell General d'Aran la competència sobre la normalització lingüística de l'occità, denominat aranès a l'Aran.

L'Ordre VCP/460/2008 va crear els premis Pompeu Fabra per reconèixer i premiar les persones, entitats, empreses o organitzacions que hagin contribuït a l'impuls del català en diversos àmbits. Posteriorment, mitjançant les ordres VCP/501/2008, de 26 de novembre, i VCP/537/2009, d'11 de desembre, es van atorgar la primera i la segona edició dels premis.

Ara s'institueix el premi Robèrt Lafont, inserit en els premis Pompeu Fabra, per reconèixer i premiar persones o entitats que s'hagin distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana en qualsevol punt del seu domini linguistic.

D'altra banda, a fi d'ajustar-se més estrictament a la naturalesa jurídica de l'acte de concessió, és creu convenient que es dugui a terme mitjançant resolució.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Modificar l'article 1 de l'Ordre VCP/460/2008, de 28 d'octubre, de creació dels premis Pompeu Fabra, que queda redactat de la manera següent:

"Crear els premis Pompeu Fabra, amb l'objectiu de reconèixer la tasca de persones o entitats en la projecció social de la llengua catalana en diferents àmbits i, fent públic aquest reconeixement, fomentar l'acció de la societat civil en l'impuls del català en els sectors de regulació privada. Instituir, en el si dels premis Pompeu Fabra, el premi Robèrt Lafont per reconèixer i premiar persones o entitats que s'hagin distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana en qualsevol punt del domini lingüístic."

Article 2

Modificar l'article 2 de l'Ordre, que queda redactat de la manera següent:

"S'atorgaran sis premis, en les categories següents:

"Premi Pompeu Fabra de comunicació i noves tecnologies.

"Premi Pompeu Fabra de l'àmbit socioeconòmic.

"Premi Pompeu Fabra a la projecció i difusió de la llengua catalana.

"Premi Pompeu Fabra a la trajectòria professional, científica o cívica.

"Premi Pompeu Fabra a la incorporació a la comunitat lingüística catalana.

"Premi Robèrt Lafont a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR