DECRET 290/1994, de 29 de setembre, sobre normes addicionals d'autorització d'almàsseres.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Correspon a la Junta de Sanejament del Departament de Medi Ambient, en tant que entitat administrativa responsable del sanejament de les aigües residuals en l'àmbit de les competències de la Generalitat, la determinació dels objectius de qualitat del medi, i establir els criteris sobre els nivells de depuració i de qualitats de substàncies efluents i recipients.

L'instrument fonamental per la consecució d'aquests objectius és el Pla de sanejament de Catalunya, que comporta l'execució i l'explotació dels sistemes de sanejament comunitaris.

Això no obstant, també correspon als usuaris industrials d'aigües l'adequació dels seus abocaments d'aigües residuals a aquells objectius.

D'altra banda, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca té entre les seves competències la d'establir les condicions necessàries per al correcte funcionament de les indústries agràries, i entre elles, la de concedir l'autorització específica per tal que les almàsseres emetin el certificat d'entrada i molturació d'olives necessari, segons els reglaments (CEE) 2261/84 del Consell i 3061/84 de la Comissió, perquè els agricultors puguin rebre l'ajut establert a la producció d'oli d'oliva. Amb la finalitat de millorar els aspectes mediambientals de les almàsseres pel que fa a la gestió dels seus abocaments potencialment contaminants, es fa necessari que aquestes indústries justifiquin la destinació d'aquestes.

Conjugant la necessitat d'evitar els abocaments contaminants amb la responsabilitat compartida per les almàsseres d'intervenir en la gestió de l'esmentat ajut, els departaments de Medi Ambient i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca estableixen conjuntament en aquesta disposició els requisits exigibles per a la concessió de les autoritzacions.

Per tant, a proposta dels consellers d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i de Medi Ambient, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Les almàsseres que duguin a terme activitats dins el marc del règim d'ajut comunitari a la producció d'oli d'oliva hauran de tenir la condició d'autoritzada, i hauran de complir, a més dels requisits exigits fins al moment, els que es derivin de la legislació mediambiental vigent i en particular els que a continuació s'indiquen:

-1 En el cas que l'almàssera o molí doni lloc a la producció d'oliasses, el seu titular haurà de justificar l'adequació i la destinació dels seus abocaments per tal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR