DECRET 205/2007, de 18 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Governació i Administracions Públiques.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

205/2007, de 18 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Mitjançant el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat, s'atribueixen al Departament de Governació i Administracions Públiques noves competències.

Posteriorment, pel Decret 480/2006, de 5 de desembre, es va reestructurar el Departament de Governació i Administracions Públiques per tal d'adaptar l'estructura organitzativa del Departament a les noves competències assumides, i mitjançant el Decret 55/2007, de 13 de març, es va dotar d'una nova estructura la Secretaria General del Departament.

El volum i les característiques de la feina que comporten les funcions assumides i la necessitat d'una prestació de serveis més racional, eficaç i eficient fan aconsellable configurar de nou l'organització de la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l'Administració, de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i de la Secretaria d'Acció Ciutadana.

En conseqüència, d'acord amb el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Governació i Administracions Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Secretaria de Funció Pública i Modernització de l'Administració

Secció 1

Funcions i estructura de la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l'Administració

Article 1

Funcions

Corresponen a la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l'Administració les funcions següents:

  1. Les que li atribueix l'apartat 2 de l'article 6 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, sens perjudici de la titularitat i l'exercici per part de la persona titular del Departament de Governació i Administracions Públiques, exclosa la competència d'aprovació de normes reglamentàries assenyalada en la lletra a) de l'apartat 1 de l'article esmentat.

  2. Establir els objectius i elaborar els criteris d'actuació en matèria de personal, formació i organització de l'Administració per al desplegament de la política general de recursos humans, de formació i d'organització del Govern de la Generalitat.

  3. Impulsar, coordinar i fer el seguiment de les polítiques de millora i modernització de l'Administració.

  4. Impulsar i coordinar la definició d'un nou marc per a l'ocupació pública de les administracions públiques catalanes.

  5. Impulsar i coordinar un marc per a la direcció pública.

  6. Establir i mantenir les relacions necessàries en matèria de funció pública amb altres administracions, institucions i organitzacions públiques i privades i els agents socials.

  7. Dirigir i coordinar els mecanismes de divulgació i d'informació sobre recursos humans i organització de l'Administració, en coordinació amb altres òrgans que tenen assignades funcions en matèria de divulgació i d'informació.

  8. Planificar, coordinar o dirigir les polítiques i actuacions del sistema corporatiu d'informació dels recursos humans de l'Administració de la Generalitat.

  9. Elaborar les propostes en matèria de política retributiva del personal, sens perjudici de les atribucions que en aquesta matèria són competència del Departament d'Economia i Finances.

  10. Elaborar les propostes en matèria de dimensionament de plantilles, sens perjudici de les atribucions que en aquesta matèria són competència del Departament d'Economia i Finances.

  11. Impulsar les polítiques relacionades amb la selecció i la mobilitat del personal, en l'àmbit de la seva competència.

  12. Promoure i impulsar la implantació del govern electrònic en l'àmbit del sector públic de les administracions públiques catalanes, sens perjudici de les competències de les administracions locals. Aquestes funcions es realitzen en coordinació amb els Departaments de la Generalitat en relació amb les actuacions i els projectes d'administració electrònica que afecten als àmbits materials que tenen atribuïts.

  13. Dirigir i coordinar els òrgans que en depenen i els que li són adscrits.

  14. Exercir les altres competències que se li assignin d'acord amb la normativa vigent.

Article 2

Estructura

2.1 De la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l'Administració en depenen:

  1. La Direcció General de Modernització de l'Administració.

  2. La Direcció General de Funció Pública.

  3. L'Oficina per al Desenvolupament de l'Administració Electrònica, assimilada orgànicament a subdirecció general.

2.2 L'Escola d'Administració Pública de Catalunya s'adscriu al Departament de Governació i Administracions Públiques mitjançant la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l'Administració.

Secció 2

Direcció General de Modernització de l'Administració

Article 3

Funcions i estructura

3.1 Corresponen a la Direcció General de Modernització de l'Administració les funcions següents:

  1. Definir, proposar, impulsar i fer el seguiment de les polítiques relatives a l'adequació de les estructures organitzatives de l'Administració de la Generalitat i dels seus organismes adreçades a models que millorin els nivells d'eficàcia i d'eficiència.

  2. Definir, proposar, impulsar i fer el seguiment de les polítiques relatives a la millora del funcionament organitzatiu i de la qualitat dels serveis de l'Administració de la Generalitat.

  3. Participar en la definició de les polítiques relatives a l'administració electrònica i dirigir, dins d'aquest àmbit específic, les relatives a les relacions amb el personal públic de l'Administració de la Generalitat.

  4. Definir i proposar un nou marc de l'ocupació pública i impulsar-ne el desenvolupament.

  5. Definir i proposar un marc de la direcció pública i impulsar-ne el desenvolupament.

  6. Supervisar, coordinar o dirigir les polítiques i actuacions relatives al sistema corporatiu d'informació dels recursos humans de l'Administració de la Generalitat.

  7. Informar amb caràcter preceptiu sobre totes les disposicions de creació, modificació o supressió d'organismes de l'Administració de la Generalitat i sobre les que defineixen l'estructura organitzativa dels departaments i dels organismes que en depenen.

  8. Supervisar, coordinar i fer el seguiment del disseny del model d'auditories administratives o organitzatives i impulsar-ne desenvolupament i, quan escaigui, la seva realització.

  9. Analitzar i difondre la informació sobre els recursos humans de les administracions catalanes, així com dur a terme estudis i informes que permetin millorar la presa de decisions en aquesta matèria.

    3.2 La Direcció General de Modernització de l'Administració exerceix les seves funcions mitjançant les àrees funcionals següents:

  10. L'Àrea d'Estructures Organitzatives.

  11. L'Àrea de Qualitat i Sistemes de Gestió.

  12. L'Àrea d'Anàlisi i Planificació de l'Ocupació Pública de Catalunya.

  13. L'Àrea del Sistema Corporatiu d'Informació dels Recursos Humans.

Article 4

Àrea d'Estructures Organitzatives

Corresponen a l'Àrea d'Estructures Organitzatives les funcions següents:

  1. Definir i proposar models organitzatius eficients per a la prestació de serveis a l'Administració de la Generalitat.

  2. Proveir criteris, assessorar, dissenyar programes formatius, guies i altres recursos d'informació que ajudin els departaments a adaptar les seves estructures a models d'eficiència i a la presa de decisions sobre sistemes organitzatius eficients per a la provisió de serveis públics.

  3. Elaborar els informes relatius a les disposicions de creació, modificació o supressió d'organismes de l'Administració de la Generalitat i a les que defineixen les estructures organitzatives dels departaments i dels organismes que en depenen.

  4. Elaborar les disposicions que incideixin en matèria organitzativa o prestar-hi assessorament o col·laboració, quan així es requereixi.

  5. Assessorar els departaments en matèria de disseny organitzatiu dels mateixos departaments i dels seus organismes.

  6. Qualsevol altra de naturalesa anàloga que li sigui encomanada.

Article 5

Àrea de Qualitat i Sistemes de Gestió

Corresponen a l'Àrea de Qualitat i Sistemes de Gestió:

  1. Planificar, impulsar i coordinar projectes de millora de les organitzacions de l'Administració de la Generalitat sobre la base de models de gestió de qualitat i d'excel·lència en la gestió, implantar-los quan escaigui, fer-ne el seguiment i avaluar-los.

  2. Planificar, impulsar i coordinar projectes d'anàlisi, millora i redisseny de processos i de sistemes de gestió, i implantar-los quan escaigui.

  3. Dissenyar, proposar i desenvolupar el model d'auditories administratives o organitzatives i, quan escaigui, dur-les a terme.

  4. Impulsar la implantació de sistemes de control de la gestió utilitzant, entre altres tècniques, els quadres de comandament i el càlcul de costos.

  5. Participar en la definició i la implantació de programes i accions sobre gestió de l'ètica.

  6. Proporcionar criteris, mètodes, programes de formació, guies i altres recursos d'informació, i assessorar els departaments dins de l'àmbit funcional de l'Àrea.

  7. Efectuar estudis d'organització dins de l'àmbit funcional de l'Àrea.

  8. Les altres funcions de naturalesa anàloga que li siguin encomanades.

Article 6

Àrea...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR