DECRET 341/1988, d'1 de desembre, pel qual s'aproven el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1988, i les seves bases d'execució pel que fa al Programa general, al Programa específic de tractament de residus sòlids urbans i al Programa específic de la Diputació de Girona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

Atesos el Decret 23/1988, de 29 de gener, de convocatòria per a la formació del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1988, i el Decret 310/1988, d'11 d'octubre, complementari i de modificació del Decret anterior;

Atesa la Llei 23/1987, de 23 de desembre, per la qual s'estableixen els criteris de finançament del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya i les bases per a la selecció, la distribució i el finançament de les obres i els serveis a incloure-hi;

Ateses les aportacions de l'Estat, la Generalitat i les diputacions catalanes a què fa referència la normativa vigent;

Atès el projecte formulat per la Comissió de cooperació local de Catalunya, mitjançant acord adoptat en sessió de 22 de novembre de 1988;

Atès que en l'expedient de formulació del Pla s'han seguit tots els tràmits que disposa la normativa vigent;

A proposta del Conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

S'aproven definitivament el Programa general, el Programa específic de tractament de residus sòlids urbans i el Programa específic de la Diputació de Girona del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1988, i les bases d'execució que figuren com a annexos d'aquest Decret.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor el dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 de desembre de 1988

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Gomis i Martí Conseller de Governació

Annex 1

Bases d'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1988

Capítol 1 Normes generals

- 1 Normativa aplicable. L'execució del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1988, es regirà específicament, i en tot el que li sigui aplicable, per les lleis 5/1987, de 4 d'abril, 8/1987, de 15 d'abril, i 23/1987, de 23 de desembre; pels decrets 23/1988, de 29 de gener, i 310/1988, d'11 d'octubre; i pels reials decrets 1673/1981, de 3 de juliol, i 2689/1981, de 13 de novembre.

- 2 Pel que fa a la contractació i execució de les obres, caldrà aplicar els preceptes bàsics de la Llei i el Reglament de contractes de l'Estat aplicables a la contractació dels ens locals, la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, i, supletòriament, les restants disposicions vigents en la matèria, d'acord amb el que estableixen l'article 112 i concordants del Reial Decret legislatiu 781/1986, de 18 d'abril, pel qual s'aprovà el text refós de les disposicions legals vigents en matèria de règim local.

- 3 Execució del Pla. L'execució del Programa general i dels programes específics finançats amb aportacions de l'Administració de l'Estat i/o de l'Administració de la Generalitat correspon a la Generalitat de Catalunya.

- 4 L'execució dels programes específics proposats per les diputacions provincials i finançats amb aportació de les mateixes diputacions i/o fent ús de la disponibilitat de crèdits del Banc de Crèdit Local no utilitzats en el finançament del Programa general correspon a la diputació respectiva.

- 5 Per a la modificació dels programes que integren el Pla únic d'obres i serveis de Catalunya, any 1988, caldrà l'informe previ de la Comissió de Cooperació local de Catalunya i la intervenció, si escau, del Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya.

Capítol 2 Gestió del Pla

Secció 1 Normes generals

- 6 La gestió de les actuacions incloses en el Pla comprèn les operacions següents:

  1. Contractació, execució i direcció de l'obra. Els ens encarregats d'aquestes funcions, en endavant, s'anomenen ens executors.

  2. Control de l'execució de l'obra, recepcions facultatives i lliurament de les subvencions atorgades. Els ens encarregats d'aquestes funcions, en endavant, s'anomenen ens gestors.

    Secció 2 Gestió del Programa general

    - 7 La gestió del Programa general correspon al Departament de Governació, pel que fa a la direcció superior i al control de l'execució del Programa.

    - 8 Amb caràcter general, les funcions dels ens executors s'encomanen als ens beneficiaris. La delegació territorial del Govern de la Generalitat que correspongui encomanarà al Consell Comarcal, i, supletòriament, a la diputació provincial respectiva, l'execució d'aquestes funcions per a aquells municipis que acreditin que no disposen de capacitat de gestió tècnica i/o administrativa suficients. Les delegacions territorials del Govern de la Generalitat també podran assumir directament l'exercici d'aquestes funcions en cas que no les assumeixi el consell comarcal ni la diputació provincial.

    - 9 S'encomanen les funcions dels ens gestors als consells comarcals i, supletòriament, a les diputacions provincials o, si escau, a les delegacions territorials del Govern de la Generalitat.

    Secció 3 Gestió dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR