ORDRE TRI/401/2005, de 28 de setembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per al 2005 (Z12).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRI/401/2005, de 28 de setembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per al 2005 (Z12).

Vist que, el mitjançant el Reial decret 2090/1983, de 29 de juny, es van traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis de l'Estat en matèria de guarderies infantils laborals definides a l'article primer de l'Ordre del Ministeri de Treball i Assumptes Socials de 12 de febrer de 1974, publicada al BOE núm. 40, de 15.2.1974, i assignats al Departament de Treball mitjançant el Decret 390/1983, de 15 de setembre (DOGC núm. 368, de 30.9.1983);

Vista la funció social que exerceixen les guarderies infantils laborals pel que fa a la finalitat de promoure la conciliació de la vida familiar i laboral mitjançant l'educació preescolar d'infants de les persones treballadores o de les persones demandants;

Atès el que disposen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004);

Atesa la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005 (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004);

Atès que s'ha donat audiència als agents socials representats en el si del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya;

Atesos els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball i Indústria, a proposta de la Direcció General de Relacions Laborals i en ús de les facultats que em són conferides, d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objectes establir les bases reguladores de les subvencions destinades al manteniment de les guarderies infantils laborals i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2005 (Z12).

Article 2

Convocatòries

2.1 Anualment, i en funció de les disponibilitats pressupostàries, el conseller/a de Treball i Indústria dictarà resolució de convocatòria, que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions, regulades en aquesta Ordre, la qual contindrà les determinacions que estableix la normativa d'aplicació.

2.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat a l'exercici i a mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no hagin arribat a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració que conté en aquesta Ordre, mantenen una posició immediatament posterior a la de les sol·licitants a qui s'ha atorgat una subvenció segons l'ordre de preferència establert, o en cas que tots els projectes hagin obtingut subvenció, es podran assignar en els mateixos termes als projectes subvencionats en una quantia inferior a la sol·licitada, sempre que les despeses objecte de subvenció siguin imputables dins de l'any natural corresponent a l'exercici pressupostari respecte al qual s'atorga la subvenció.

Article 3

Convocatòria per a l'any 2005: terminis, sol·licituds i documentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals serà de 20 dies hàbils comptats de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el DOGC.

3.2 Les sol·licituds per a la concessió de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals es presentaran d'acord amb el que estableixen els articles 7 i següents i s'acompanyaran de la documentació establerta en aquesta Ordre.

3.3 La tramitació de les sol·licituds i de la documentació que es presenti s'efectuarà d'acord amb el que disposen l'article 8 d'aquesta Ordre.

3.4 Les bases reguladores d'aquesta convocatòria són les que estableix aquesta Ordre.

Article 4

Finançament i aplicació pressupostària i import màxim destinat per al 2005

4.1 Les subvencions destinades al manteniment de les guarderies infantils laborals es finançaran amb càrrec als crèdits assignats a la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb el que estableix l'article 86 de la Llei 47/2003, de 26 de novembre, general pressupostària.

4.2 L'atorgament d'aquestes subvencions estarà condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient per aquesta finalitat i al traspàs efectiu dels fons per part de l'Administració general de l'Estat.

4.3 L'import màxim estimat que durant l'any 2005 es destinarà a l'atorgament de les subvencions regulades en aquesta Ordre és d'1.270.249,27 euros amb càrrec a la partida pressupostària TI03D/482400000/3151 (codi reserva Z12) del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2005.

Article 5

Finalitat i objecte de la subvenció

Se subvencionaran les guarderies infantils laborals que facilitin la cura, la custòdia i el desenvolupament de l'educació preescolar de fills de zero a tres anys (0-3 anys) de persones treballadores o de persones inscrites a les oficines de treball de la Generalitat o en agències de col·locació autoritzades com a demandants d'ocupació, amb la finalitat de conciliar la vida familiar i laboral d'aquest col·lectius.

Article 6

Entitats sol·licitants: definició i requisits

6.1 Podran sol·licitar la concessió de les subvencions previstes en aquesta Ordre les guarderies infantils laborals definides l'article primer de l'Ordre de 12 de febrer de 1974, del Ministeri de Treball, i que hagin estat qualificades de laborals amb anterioritat a l'any 2000, d'acord amb el que disposa l'article 3 de l'Ordre esmentada.

6.2 Per a l'obtenció d'aquestes subvencions, les entitats sol·licitants hauran d'acomplir els requisits següents:

  1. Que es tracti de guarderies infantils sense ànim de lucre ubicades a Catalunya, qualificades de laborals i inscrites al Registre corresponent amb anterioritat a l'any 2000.

  2. Que la guarderia infantil sol·licitant, com a centre d'educació infantil, es trobi adequada o en procés d'adequació als requisits mínims establerts per als centres d'ensenyament infantil per la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu (LOGSE).

  3. Que la guarderia sol·licitant compti amb un horari ampli, flexible i amb servei de menjador i que estigui en funcionament durant onze mesos l'any.

  4. Que la guarderia sol·licitant utilitzi, entre els criteris d'admissió, el dels d'ingressos familiars i prioritzi els més baixos.

  5. Que la guarderia cobri una quota mitjana no superior al 150 per 100 de l'establerta pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per a estades de 8 hores amb menjador a les llars d'infants.

  6. Que la totalitat dels ingressos familiars procedents de tots o cadascun dels membres de la família del nen assistit, incloses les pensions o ajudes de cada un dels seus membres, tant si són de l'Administració l'Estat, de la Seguretat Social com de qualsevol altra institució o entitat pública o privada, no sigui superior, per càpita, al 150% del salari mínim interprofessional vigent l'any al qual es refereixi la declaració d'ingressos familiars, computat sobre 14 pagues anuals. A aquest efecte es consideraran membres computables de la unitat familiar el pare i la mare del nen acollit, aquest, tots els altres fills solters menors de 21 anys o els més grans d'aquesta edat disminuïts físics o psíquics o incapacitats, i els ascendents dels pares, sempre que convisquin al mateix domicili familiar i depenguin econòmicament del pares del nen acollit.

  7. Que la guarderia sol·licitant no percebi, d'altres organismes o institucions de qualsevol naturalesa, subvencions o ajudes per al seu sosteniment superiors a la quantitat de 1.502,53 euros per nen i any.

  8. En el cas que a la guarderia sol·licitant se li hagués atorgat una subvenció per al seu manteniment a càrrec de l'exercici pressupostari immediatament anterior, per a l'obtenció d'una nova subvenció haurà d'haver presentat, abans del 31 de març de l'any natural corresponent a l'exercici pressupostari a càrrec del qual s'ha sol·licitat l'obtenció de la nova subvenció, la justificació de les despeses subvencionades corresponents.

    i ) En cas que la guarderia infantil laboral tingui 50 o més treballadors, donar compliment del que estableix l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril

  9. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  10. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.

  11. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  12. No haver estat sancionades, en resolució ferma, per la comissió d'una infracció greu en matèria de integració laboral de disminuïts o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de seguretat social en el treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l'ordre social, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

  13. Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que pugui afectar-les.

    El compliment d'aquest requisits s'acreditarà mitjançant l'aportació de la documentació que estableix l'article 7.3 d'aquesta Ordre.

Article 7

Sol·licitud i documentació a presentar

7.1 La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR