ORDRE ENS/206/2011, de 3 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions als centres educatius sostinguts amb fons públics per al foment de la reutilització de llibres de text en els ensenyaments obligatoris.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ENS/206/2011, de 3 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions als centres educatius sostinguts amb fons públics per al foment de la reutilització de llibres de text en els ensenyaments obligatoris.

La Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació, es fa ressò al llarg del seu articulat del sistema públic de beques i ajuts per a l'estudi amb objectius tan diversos com són compensar les desigualtats econòmiques i socials, incentivar l'estudi, procurar la participació de les famílies en el procés educatiu i impulsar aquelles iniciatives que afavoreixin la innovació pedagògica i curricular.

En els darrers anys, un nombre creixent de centres educatius de Catalunya, a través de les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA), dels claustres de professors i professores i dels consells escolars, han posat en marxa iniciatives concretes en relació amb l'adquisició i el préstec a l'alumnat dels llibres de text. Aquestes actuacions s'han dut a terme mitjançant fórmules diverses, que tenen en comú l'objectiu d'avançar en l'efectiva gratuïtat de l'educació obligatòria.

Un dels objectius del Departament d'Ensenyament és impulsar la cohesió social mitjançant polítiques d'equitat que garanteixin la igualtat d'oportunitats en el marc d'un sistema educatiu de qualitat. Sens dubte, les actuacions dels centres educatius adreçades a impulsar l'ús compartit i la reutilització dels llibres de text contribueixen al foment de l'equitat i promouen, entre l'alumnat i les seves famílies, valors com ara la corresponsabilitat i la solidaritat. A més, la cura dels llibres i la seva conservació per a una reutilització posterior suposa un estalvi econòmic per a les famílies i aprofundeix en la idea de sostenibilitat, un dels preceptes més a bastament acceptats dels postulats mediambientals.

Per això, d'acord amb el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa,

Ordeno:

Article 1

Bases

Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions als centres educatius sostinguts amb fons públics per al foment de la reutilització de llibres de text en els ensenyaments obligatoris, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per a l'atorgament de subvencions als centres educatius sostinguts amb fons públics per al foment de la reutilització de llibres de text en els ensenyaments obligatoris durant el curs 2011-2012, la qual es regeix per les bases reguladores aprovades a l'article anterior.

Article 3

Beneficiaris

Poden participar en aquesta convocatòria els centres educatius públics i privats sostinguts amb fons públics de Catalunya que imparteixen ensenyaments d'educació primària i/o educació secundària obligatòria, amb el benentès que la subvenció s'adreça únicament als ensenyaments esmentats.

Article 4

Import i pressupost

4.1 Es destina a la concessió d'aquestes subvencions un import d'11.663.049,00 euros, dels quals 3.550.000,00 euros aniran a càrrec del crèdit EN0704 D/226000800/4250/0000; 8.063.049,00 euros, a càrrec del crèdit EN0704 D/480000100/4250/0000, i 50.000,00 euros, a càrrec del crèdit EN0704 D/460000100/4250/0000 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya vigents per a l'any 2011.

4.2 La distribució referida al paràgraf anterior es pot modificar en funció de les sol·licituds estimades.

4.3 Les subvencions objecte d'aquesta convocatòria es concediran als centres educatius en funció del nombre d'alumnes participants, i a raó de fins a 20,00 euros per alumne, tant a l'etapa de l'educació primària com de l'educació secundària obligatòria, per a aquells centres que iniciïn la implantació del Programa durant el curs 2011-2012, o que hagin participat en el Programa fins a tres cursos; i a raó de fins a 10,00 euros per alumne per a aquells centres que hagin participat en el Programa més de tres cursos, tant a l'educació primària com a l'educació secundària obligatòria, llevat dels cursos que participin en el Programa de llibres de text amb format digital eduCAT1X1, que en queden exclosos.

Article 5

Sol·licituds

Els centres educatius interessats poden presentar les sol·licituds en el termini de 15 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 6

Resolució

6.1 La directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa resoldrà per delegació aquesta convocatòria, en el termini de dos mesos a comptar a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

En tot cas, les sol·licituds presentades s'entendran desestimades si no hi recau resolució expressa dins d'aquest termini.

6.2 La resolució es publicarà al tauler d'anuncis de la seu central del Departament d'Ensenyament i als dels serveis territorials corresponents, així com a la pàgina web del Departament d'Ensenyament, http://www.gencat.cat/ensenyament.

Les subvencions concedides per un import igual o superior a 3.000,00 euros es publiquen al DOGC.

Article 7

Consorci d'Educació de Barcelona

Quan les bases es refereixen genèricament als serveis territorials del Departament d'Ensenyament, aquesta referència s'ha d'entendre feta al Consorci d'Educació de Barcelona pel que fa al territori de la ciutat de Barcelona, d'acord amb el règim d'assumpció de funcions per part del Consorci esmentat.

Article 8

Caràcter de les subvencions

Els ajuts als centres educatius de titularitat del Departament d'Ensenyament no tenen el tractament de subvenció.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR