RESOLUCIÓ ENS/797/2013, de 3 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria pública per a l'atorgament de subvencions a centres educatius de Catalunya sostinguts amb fons públics que imparteixin ensenyaments d'educació secundària obligatòria per a l'aprenentatge actiu d'idiomes per a l'any 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyResolució

L’ensenyament de les llengües és una prioritat de la Unió Europea pel seu impacte en el desenvolupament de les estratègies de l’alumnat per a l’aprenentatge al llarg de la vida, pel seu paper facilitador de la mobilitat europea i de l’escolarització en etapes postobligatòries, i per la millora que se’n deriva en les habilitats de comunicació, interculturalitat i convivència, essencials en un món plural.

Per tal d’impulsar decididament la millora de l’ensenyament i aprenentatge de les llengües estrangeres en l’ensenyament de règim general, cal dur a terme actuacions que incideixen tant en els aspectes metodològics vinculats amb el desenvolupament ordinari de les classes, com en la potenciació d’activitats complementàries i projectes que faciliten l’ús de les llengües en contextos reals.

En aquest sentit, el Departament d’Ensenyament vol potenciar un cop més totes les actuacions d’aula que incideixen favorablement en l’aprenentatge de les llengües estrangeres, per la qual cosa ha considerat convenient afavorir aquells projectes susceptibles de continuar l’aprenentatge actiu en els països respectius dels idiomes estrangers que s’imparteixen als centres educatius.

Les actuacions objecte d’aquesta convocatòria s’emmarquen en el “Programa de millora de l’aprenentatge de les llengües estrangeres” i es finançaran amb fons finalistes provinents del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports per a aquesta finalitat i, si s’escau, del Fons Social Europeu.

Per això, de conformitat amb el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Subdirecció general de Llengua i Plurilingüisme de la Secretaria de Polítiques Educatives,

Resolc:

—1 Convocatòria

S’obre convocatòria pública per a la concessió de subvencions a centres educatius de Catalunya sostinguts amb fons públics que imparteixin ensenyaments d’educació secundària obligatòria, que organitzin viatges de grups d’alumnat dels cursos tercer i quart per a l’aprenentatge actiu dels idiomes que imparteixen com a llengua estrangera en el centre educatiu dins dels ensenyaments reglats.

—2 Bases reguladores

La convocatòria es regeix per les bases reguladores aprovades mitjançant l’Ordre ENS/115/2011, de 2 de juny (DOGC núm. 5900, de 15.6.2011), amb el benentès que d’acord amb la nova regulació no resulta aplicable el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR