ORDRE TRI/161/2005, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts per a la subcontractació d'activitats de recerca, desenvolupament i innovació, i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codis de convocatòria 13001, 13101 i 13201).

SecciónDisposicions Generals
EmisorCentre D'Innovació i Desenvolupament Empresarial
Rango de LeyOrdre

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial

ORDRE

TRI/161/2005, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts per a la subcontractació d'activitats de recerca, desenvolupament i innovació, i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codis de convocatòria 13001, 13101 i 13201).

Les activitats de recerca, desenvolupament i innovació són imprescindibles per tal de tenir, en un context de competència global, una millora sostenible en la productivitat i la competitivitat empresarial. Així ho han reconegut la Unió Europea, els seus estats membres i la Generalitat de Catalunya amb polítiques i mesures de suport a les empreses en la seva tasca d'adopció de la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació.

La indústria catalana, malgrat els avenços experimentats en els darrers anys, continua caracteritzant-se per una situació d'endarreriment tecnològic respecte a la Unió Europea. Així, l'esforç tecnològic, mesurat per les despeses en R+D sobre el PIB se situa a l'actualitat en un nivell substancialment inferior a la mitjana dels països capdavanters de la Unió Europea. En aquest sentit, corregir aquesta situació d'endarreriment i millorar la capacitat tecnològica i la productivitat de la indústria catalana requereix un esforç continuat de la inversió en activitats d'R+D i innovació, particularment en el sector privat. Així mateix és necessari fomentar la capacitat d'innovació organitzativa, en particular de les petites i mitjanes empreses, perquè aquestes siguin flexibles als canvis de l'entorn i incrementin el seu potencial competitiu.

El creixement de la inversió en R+D i la incorporació d'innovacions tant tecnològiques com no tecnològiques són elements fonamentals perquè les empreses industrials catalanes puguin diferenciar els seus productes sobre la base de la innovació i incorporin els avenços tecnològics als seus productes i processos productius. Únicament d'aquesta manera l'economia catalana podrà participar de l'objectiu que s'ha fixat la Unió Europea de convertir-se en l'economia més dinàmica i competitiva del món basada en el coneixement.

La innovació d'un territori està en funció dels esforços destinats a la creació de nous productes i processos i de les interaccions dels diferents agents, particularment empreses, centres públics i privats de recerca, universitats i administracions públiques, que formen part del sistema territorial d'innovació. Així, és necessari afavorir tant l'augment dels esforços destinats a la R+D i innovació, com les relacions entre els diferents agents del sistema d'innovació.

Amb aquesta actuació, emmarcada dins del Pla de Recerca i Innovació de Catalunya 2005-2008 es pretén, en primer lloc, fomentar la realització de projectes de recerca i desenvolupament empresarial i, en particular, aquells en què existeixi subcontractació a proveïdors d'R+D externa, com són els centres públics de recerca, els centres de recerca i tecnològics privats sense ànim de lucre i els centres de suport a la innovació tecnològica del CIDEM.

Una política eficient de foment de la innovació requereix mesures tant des de la vessant de l'oferta amb la creació d'infrastructures de suport a la innovació i a la transferència de coneixements i tecnologia, com des de la vessant de la demanda amb accions d'estímul a les empreses que redueixin el cost de la realització de projectes d'R+D amb aquest tipus de centres, pel fort component d'externalitat que comporten les activitats d'R+D.

Així mateix, amb aquest programa també es pretén fomentar la capacitat innovadora, tant tecnològica com en àrees d'organització de la producció, el disseny, la logística o la incorporació de les tecnologies de la informació i la comunicació de les petites i mitjanes empreses. Les debilitats en la realització i la incorporació d'innovacions no tecnològiques han estat identificades com una de les causes del baix ritme de creixement de la productivitat de les empreses, no únicament de les empreses catalanes sinó també en el conjunt d'empreses europees. En conseqüència, són necessàries accions de suport a la innovació, tant tecnològica com no tecnològica, i en particular per a les petites i mitjanes empreses.

Aquesta Ordre d'ajuts és compatible i pot ser complementada amb d'altres ajudes atorgades a nivell estatal per a la recerca i el desenvolupament, com ara les del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial-CDTI (Investigació Industrial Concertada, Desenvolupament Tecnològic, i Innovació Tecnològica), així com les del Programa Profit, sempre que es respectin els límits d'acumulació marcats per la Unió Europea.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), i amb la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005 (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004);

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

En conseqüència, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a l'atorgament dels ajuts per a la subcontractació d'activitats de recerca, desenvolupament i innovació, i obrir la convocatòria per a l'any 2005.

Article 2

Convocatòries

2.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM, es publicaran al DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre, les quals contindran les determinacions establertes per la normativa d'aplicació.

2.2 En el cas que, un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes en aquesta Ordre, no s'hagués esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent o que el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) obtingui fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà, amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals, obrir una nova convocatòria per a la concessió dels ajuts regulats en aquesta Ordre mitjançant una resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM.

2.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que, un cop resolta la convocatòria, s'hagi esgotat l'import màxim destinat per a aquest exercici, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts per aquesta Ordre.

Article 3

Tipus d'ajuts

El Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) podrà atorgar ajuts per a la realització dels projectes següents:

  1. Projectes de subcontractació d'activitats de recerca industrial, tal com es defineixen a l'article 8 d'aquesta Ordre.

  2. Projectes de subcontractació d'activitats de desenvolupament precompetitiu, tal com es defineixen a l'article 8 d'aquesta Ordre.

  3. Projectes de subcontractació d'activitats d'innovació, tal com es defineixen a l'article 11 d'aquesta Ordre.

Article 4

Beneficiaris: concreció i requisits

4.1 Podran ser beneficiàries dels ajuts previstos en aquesta Ordre les entitats següents:

  1. En el cas d'ajuts per a la realització de projectes de subcontractació d'activitats de recerca, les empreses amb establiment operatiu a Catalunya, incloses les cooperatives i societats laborals.

  2. En el cas d'ajuts per a la realització de projectes de subcontractació d'activitats de desenvolupament precompetitiu: les petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu a Catalunya, incloses les cooperatives i societats laborals.

  3. En el cas d'ajuts per a la realització de projectes de subcontractació d'activitats d'innovació: les petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu a Catalunya, incloses les cooperatives i societats laborals.

    4.2 Als efectes del que preveu aquesta Ordre es considerarà petita i mitjana empresa (PIME) aquella que s'ajusti a la definició que en fa la Recomanació de la Comissió Europea de 6 de maig de 2003 (DOCE L 124/36, de 20.5.2003), d'acord amb la qual s'entén per PIME aquella empresa que ocupi menys de 250 treballadors i que el seu volum de negoci anual no excedeixi de 50 milions d'euros o el seu balanç general anual no excedeixi de 43 milions d'euros. Per calcular aquests imports caldrà tenir en compte les diverses definicions que estableix la Recomanació esmentada, en especial les referides a empresa autònoma, associada o vinculada.

    4.3 Sens perjudici dels requisits que específicament es puguin exigir per a cadascuna de les línies d'ajut previstes en aquesta Ordre, amb caràcter general els beneficiaris hauran de:

  4. En el cas d'empreses públiques o privades amb 50 o més treballadors, complir amb l'obligació establerta a l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, i amb la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 20 de juliol, de donar ocupació, com a mínim, a un 2% de treballadors amb disminució sobre el nombre total de treballadors de l'entitat; o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el Reial decret 27/2000, de 14 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR