ORDRE PRE/36/2003, de 27 de gener, d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions per a actuacions relacionades amb el món juvenil de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

ORDRE PRE/36/2003, de 27 de gener, d'aprovació de les bases per a la concessió de subvencions per a actuacions relacionades amb el món juvenil de Catalunya.

Atès el Decret 184/2000, de 24 de maig, de reestructuració del Departament de la Presidència, modificat pel Decret 20/2001, de 23 de gener, i pel Decret 355/2001, de 24 de desembre, en concret, els articles 19 i següents del primer Decret, reguladors de les funcions i estructura de la Secretaria General de Joventut, que atribueixen en aquest òrgan la direcció, el seguiment i supervisió d'actuacions en l'àmbit juvenil corresponents al Departament de la Presidència;

Atès que una de les missions de la Secretaria General de Joventut és la de promoure i fomentar l'associacionisme juvenil a Catalunya, així com la presència internacional del mateix i facilitar la integració dels joves en la societat;

Atès el text del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997),

Ordeno:

-1 Aprovar les bases reguladores de les subvencions per a actuacions relacionades amb el món juvenil de Catalunya.

-2 Publicar les bases esmentades en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya com annex a aquesta Ordre.

Contra aquesta Ordre o les seves bases podeu interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 27 de gener de 2003

Artur Mas i Gavarró

Conseller en cap

Annex 1

Bases reguladores

  1. Objecte

    L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és el foment i la promoció de l'associacionisme juvenil i fomentar la integració dels joves a la societat.

  2. Període

    El període en què s'han de realitzar les actuacions objecte d'aquestes subvencions és al llarg de l'any natural corresponent a cada convocatòria.

  3. Destinataris

    Poden sol-licitar aquestes subvencions les persones jurídiques que s'estableixen a les bases específiques de cada tipus de subvenció de les regulades en aquesta Ordre. No obstant això, d'acord amb la tradició associativa catalana, també poden acollir-s'hi les associacions catalanes que tenen implantació en altres territoris de parla catalana, així com les entitats previstes a l'article 3 de la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior.

  4. Sol-licituds

    4.1 Les sol-licituds per a cada subvenció s'hauran de formalitzar mitjançant instància adreçada al secretari/secretària general de Joventut, segons el model oficial facilitat per la Secretaria General de Joventut del Departament de la Presidència, adjuntant la documentació complementària que es detalla a la base 5 d'aquest annex, i la documentació complementària prevista per a cada línia de subvenció. Aquesta documentació es podrà presentar al registre de la seu central d'aquesta Secretaria General, carrer Calàbria 147, 08015 de Barcelona, a les seves coordinacions territorials, o bé en qualsevol de les oficines i registres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    Els impresos de sol-licitud normalitzats es podran obtenir a la seu de la Secretaria General de Joventut, a les seves coordinacions territorials o a la seva pàgina web: http://www.gencat.net/joventut/ajuts

    4.2 La presentació de la sol-licitud significa la plena acceptació d'aquestes bases. Els grups, centres, agrupaments i entitats que formin part de federacions o associacions han de presentar la sol-licitud de subvenció a la federació o associació a la qual pertanyin, i serà aquesta qui tramitarà la sol-licitud a la Secretaria General de Joventut, juntament amb un informe valoratiu de la sol-licitud.

  5. Documentació

    5.1 A les sol-licituds s'ha d'adjuntar la documentació que s'indica a continuació i la que es requereix a cadascuna de les línies de subvenció regulades als successius annexos d'aquesta Ordre:

    1. Persones jurídiques: Còpia autenticada de la documentació que acredita la constitució i el registre de la persona jurídica i del seu NIF.

      Còpia autenticada del document (nomenament, poders, etc.) que acrediti les facultats atorgades al representant de l'entitat i el seu DNI.

    2. Ens locals: la sol-licitud ha d'anar signada pel president de l'ens de què es tracti i cal adjuntar-hi una certificació, emesa pel secretari, de l'acord de la corporació on es va aprovar la realització de l'activitat o la inversió per a la qual se sol-licita la subvenció.

    3. Declaració sobre si s'han demanat o s'han obtingut altres ajuts per a la mateixa finalitat i el volum d'aquest finançament.

      5.2 No cal presentar la documentació que ja es troba en poder de la Secretaria General de Joventut o de qualsevol altre òrgan de la Generalitat, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la seva presentació i no hagin experimentat cap modificació i hagi estat admesa com a vàlida. En aquest supòsit el sol-licitant ha d'especificar per escrit la data i l'òrgan on varen ser presentats i el procediment a què corresponen. No és d'aplicació aquest apartat quan es tracti de documents que s'hagin d'actualitzar periòdicament o quan aquests hagin estat modificats amb posterioritat a la seva presentació a la Generalitat de Catalunya.

  6. Avaluació

    Les sol-licituds seran examinades i valorades per una junta d'avaluació, que emetrà un informe d'acord amb els criteris d'adjudicació que es determinen en cada línia de subvenció de les regulades als annexos successius. La secretària general de Joventut presidirà la Junta i elevarà una proposta de resolució al secretari general del Departament de la Presidència.

  7. Obligacions del beneficiari

    El beneficiari de la subvenció queda obligat a:

    1. Complir les condicions establertes en aquestes bases reguladores i en les específiques de les subvencions regulades als annexos corresponents.

    2. Realitzar l'activitat que fonamenta la concessió de la subvenció i acreditar-ho davant la Secretaria General de Joventut.

    3. Justificar la destinació de la subvenció d'acord amb el que s'estableix tant a la base 9 d'aquest annex, com a cada línia de subvenció de les regulades als annexos següents, en el termini que es fixi a aquestes bases.

    4. Conservar els justificants originals i l'altra documentació relacionada amb la subvenció atorgada durant un període mínim de 5 anys.

    5. Presentar a la seu de la Secretaria General de Joventut o a les seves coordinacions territorials, les propostes de qualsevol canvi que, dins la mateixa finalitat, es pugui produir en la destinació de la subvenció, proposta que, sense perjudici de l'establert a la base 8 d'aquest annex, es considerarà acceptada si no hi ha manifestació en sentit contrari en el termini de 45 dies hàbils a partir de la data de recepció de la notificació a la seu central d'aquesta Secretaria General o a les coordinacions territorials de Joventut.

    6. Comunicar a la Secretaria General de Joventut l'obtenció de subvencions per a la mateixa finalitat, a més de les ja consignades a la sol-licitud de subvenció, procedents de qualsevol de les administracions o entitats públiques o privades nacionals o internacionals. Si el beneficiari obté un finançament addicional, la Secretaria General de Joventut podrà minorar les aportacions previstes o aprovades per a la mateixa activitat.

    7. Facilitar tota la informació que els sigui requerida per la Intervenció General de la Generalitat, la Sindicatura de Comptes o d'altres òrgans competents, d'acord amb la normativa de la Generalitat en matèria de subvencions.

    8. Incloure el logotip de la Secretaria General de Joventut del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, precedit de l'esment "en conveni amb..." així com el logotip del Pla Nacional de Joventut de Catalunya per a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR