ORDRE SLT/42/2012, de 24 de febrer, per la qual es regulen els supòsits i conceptes facturables i s'aproven els preus públics corresponents als serveis que presta l'Institut Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l’Ordre del Departament de Salut SLT/483/2005, de 15 de desembre, es varen regular els supòsits i conceptes facturables i s’aprovaren els preus públics corresponents als serveis que presta l’Institut Català de la Salut a les persones usuàries no cobertes pel sistema sanitari públic, quan hi hagi una entitat obligada al pagament de les despeses pròpies de l’atenció sanitària i quan hi hagi, d’acord amb l’ordenament jurídic vigent, qualsevol altra persona física o jurídica obligada a aquest pagament.

L’esmentada Ordre va ser modificada en part per l’Ordre SLT/384/2006, de 20 de juliol, pel que fa als preus de les proves de medicina nuclear, i mitjançant les resolucions de la Direcció Gerència de l’Institut Català de la Salut SLT/2273/2007, de 28 de juny, SLT/434/2008, de 12 de febrer, i SLT/383/2009, de 21 de gener, es van revisar alguns d’aquests preus públics, d’acord amb l’habilitació prevista en el seu l’article 5.

Ara es fa palesa la conveniència d’incorporar la prestació de nous serveis i, per tant, cal aprovar-ne els preus. Igualment, és convenient actualitzar els preus públics vigents fins ara.

Per tot el que s’ha exposat, cal l’aprovació de nous preus públics per a la prestació de serveis sanitaris que permetin compensar el cost d’aquests serveis, de conformitat amb el que preveuen els articles 16.3 i 83 de la Llei 14/1986, de 25 d’abril, general, de sanitat, i l’annex 9 del Reial decret 1030/2006, de 15 de setembre, sobre ordenació de les prestacions sanitàries del Sistema Nacional de Salut.

D’acord amb el procediment que estableixen l’article 1.3 del Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, i el capítol II del títol IV de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les Administracions públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

1.1 Són subjectes a contraprestació econòmica els serveis sanitaris prestats en l’àmbit dels centres, serveis i establiments gestionats per l’Institut Català de la Salut en els supòsits següents:

  1. Quan les persones beneficiàries siguin usuàries no cobertes pel sistema sanitari públic.

  2. Quan hi hagi una entitat d’assegurança, entitat mutualista o qualsevol altra entitat obligada, legalment o contractualment, a efectuar el pagament de les despeses pròpies de l’atenció sanitària.

  3. Quan, d’acord amb l’ordenament jurídic vigent, hi hagi qualsevol altra persona física o jurídica obligada al pagament.

1.2 Estan obligades a satisfer els imports que corresponguin les persones físiques o jurídiques que es trobin en alguna de les situacions esmentades a l’apartat 1.1 d’aquest article.

Article 2

El cobrament dels serveis prestats s’ha de fer amb subjecció als conceptes facturables que s’estableixen en l’annex 1 i als preus públics corresponents, que es fixen en els annexos 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 d’aquesta mateixa Ordre.

Article 3

Aquesta Ordre s’ha d’aplicar als serveis d’atenció primària i hospitalària que prestin els centres i establiments sanitaris dependents de l’Institut Català de la Salut. A l’efecte de facturació, els grups dels hospitals s’especifiquen a l’annex 9 d’aquesta Ordre.

Article 4

4.1 Les previsions d’aquesta Ordre no s’han d’aplicar en els supòsits que l’Institut Català de la Salut, per raons d’operativitat o per la conveniència d’establir relacions més àmplies a diferents nivells, subscrigui convenis de col·laboració que englobin en el seu objecte la prestació de serveis sanitaris.

4.2 Els convenis a què fa referència l’apartat anterior s’han de regir pel que expressament s’hi prevegi, sens perjudici que, en els supòsits en què es consideri adequat, es puguin emprar com a referència els preus públics establerts en aquesta Ordre.

Article 5

Els preus establerts en aquesta Ordre podran ser revisats anualment per resolució de la persona titular de la Direcció Gerència de l’Institut Català de la Salut. La revisió de preus podrà comportar una modificació corresponent a l’aplicació d’un percentatge com a màxim igual a la variació de l’exercici anterior de l’índex de preus general de Catalunya publicat per l’Institut Nacional de Estadística.

Disposició derogatòria

Es deroguen l’Ordre SLT/483/2005, de 15 de desembre, per la qual es regulen els supòsits i conceptes facturables i s’aproven els preus públics corresponents als serveis que presta l’Institut Català de la Salut, l’Ordre SLT/384/2006, de 20 de juliol, de modificació de l’esmentada Ordre SLT/483/2005, de 15 de desembre, i les resolucions SLT/2273/2007, de 28 de juny, SLT/434/2008, de 12 de febrer, i SLT/383/2009, de 21 de gener, sobre la revisió de preus públics corresponents als serveis sanitaris que presta l’Institut Català de la Salut.

Disposició final

Única

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà que sigui publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 24 de febrer de 2012

Boi Ruiz i García

Conseller de Salut

Relació d’annexos

Annex I

Conceptes facturables

Annex II

Prestacions d’atenció primària

  1. Equips d’atenció primària i atenció continuada i d’urgències

  2. Atenció a la salut sexual i reproductiva

  3. Altres prestacions d’atenció primària

    Annex III

    Prestacions d’atenció especialitzada

  4. Assistència hospitalària: prestacions bàsiques

  5. Atenció especialitzada: altres prestacions

    1. Procediments diagnòstics i terapèutics

    2. Altres tècniques i procediments específics i d’alta complexitat

    3. Tractaments de medicina nuclear

    4. Tractaments de diàlisi

    5. Tractaments de radioteràpia

    6. Necròpsies i altres prestacions d’anatomia patològica

  6. Rehabilitació ambulatòria i domiciliària

    1. Fisioteràpia

    2. Rehabilitació domiciliària

    3. Logopèdia

    Annex IV

    Proves de suport diagnòstic

  7. Proves de medicina nuclear

  8. Proves de diagnòstic per la imatge

  9. Proves de laboratoris clínics

    1. Autoimmunitat

    2. Al·lergologia

    3. Immunohematologia

    4. Immunoquímica

    5. Histocompatibilitat

    6. Immunitat cel·lular i hematològica

    7. Hematologia: perfils

    8. Hematologia: genètica

    9. Hematologia

    10. Genètica

    11. Bioquímica

    12. Proves metabòliques

    13. Proves funcionals

    14. Microbiologia

    15. Serologia

    16. Microbiologia i serologia: perfils

    Annex V

    Prestacions de telemedicina i teleassistència

    Annex VI

    Altres prestacions

    Annex VII

    Preu per procés d’hospitalització convencional i cirurgia major ambulatòria

  10. Hospitalització convencional

  11. Cirurgia major ambulatòria

    Annex VIII

    Preu per estada d’hospitalització convencional

    Annex IX

    Classificació dels hospitals de l’ICS en grups de complexitat

    Annex I

    Conceptes facturables

    1. Equips d’atenció primària i atenció continuada i d’urgències

      Activitat no urgent en el centre de salut. Acte assistencial dut a terme, prèvia programació, en el centre de salut, per personal sanitari, en l’horari ordinari de funcionament de l’equip d’atenció primària (EAP). Inclou visites mèdiques (realitzades per professionals de medicina familiar i comunitària, pediatria, odontologia o altres especialitats) i visites i tècniques d’infermeria. Els preus s’especifiquen a l’annex 2 d’aquesta Ordre.

      Activitat no urgent a domicili. Acte assistencial dut a terme per un professional sanitari en el domicili del o de la pacient durant l’horari ordinari de l’EAP. Exclou els actes assistencials realitzats durant l’horari d’atenció continuada i aquells que requereixin atenció immediata o urgent. Inclou visites mèdiques (fetes per professionals de medicina familiar i comunitària, pediatria o altres especialitats) i visites i tècniques d’infermeria. Els preus s’especifiquen a l’annex 2 d’aquesta Ordre.

      Tècniques d’infermeria. Activitats que requereixen l’aplicació d’una tècnica o la utilització d’un aparell específic i que es fan independentment de la visita. Els preus s’especifiquen a l’annex 2 d’aquesta Ordre.

      Activitat urgent en centre de salut. Acte assistencial no programat dut a terme en el centre de salut que es fa a demanda del o de la pacient mateix o d’altres instàncies i que està motivat per la percepció de la necessitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR