DECRET 188/1994, de 28 de juny, de creació de la Comissió d'Assessorament i Supervisió de les persones jurídiques sense ànim de lucre que tinguin atribuïda la tutela de menors o d'incapacitats.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 39/1991, de 30 de desembre, de la tutela i institucions tutelars, va venir a regular de manera autònoma la tutela i les institucions tutelars, i va completar la normativa sobre regles de protecció que ja figuraven a l'ordenament jurídic català. Un dels principis rectors d'aquesta Llei va ser la protecció integral del qui ha de ser sotmès a una institució tutelar, cosa que significa l'atenció eficaç, no sols al seu patrimoni, sinó també a la seva persona.

Segons estableix l'article 19 d'aquesta Llei, poden ser tutors totes les persones que estiguin en el ple exercici dels seus drets civils i no estiguin declarats inhàbils per la llei. També ho poden ser les persones jurídiques dedicades a la protecció de menors i incapacitats que no tinguin ànim de lucre; en aquest cas s'ha de nomenar un protutor estrany a la institució.

Atès que la disposició addicional 1 de la Llei 39/1991, de 30 de desembre, de la tutela i institucions tutelars, estableix que el Govern de la Generalitat ha de crear un òrgan d'assessorament i supervisió de les persones jurídiques sense ànim de lucre que tinguin atribuïda la tutela de menors o d'incapacitats d'acord amb el que estableix l'article 19.

Atès que els departaments competents en aquesta matèria són el de Benestar Social, pel que fa a les funcions tutelars en el supòsit dels menors en situació de desemparament i en matèria d'assistència i serveis socials, i el de Justícia, pel que fa al desenvolupament del dret civil català i el registre i control de les persones jurídiques sense ànim de lucre.

A proposta dels consellers de Justícia i Benestar Social, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i previ acord del Govern,

Decreto:

Article 1

Comissió d'Assessorament i Supervisió 1.1 Es crea la Comissió d'Assessorament i Supervisió de les persones jurídiques sense ànim de lucre que tinguin atribuïda la tutela de menors o d'incapacitats, d'acord amb el que estableix l'apartat 1 de la disposició addicional de la Llei 39/1991, de 30 de desembre, de la tutela i institucions tutelars. 1.2 El domicili de la Comissió d'Assessorament i Supervisió es fixa en la seu del Departament de Benestar Social.

Article 2

Funcions Corresponen a la Comissió d'Assessorament i Supervisió, en relació amb les persones jurídiques sense ànim de lucre que exerceixen tuteles...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR