ORDRE ASC/100/2009, de 10 de març, per la qual s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts de suport a l'autonomia a la pròpia llar i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català D'Assistència i Serveis Socials
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ASC/100/2009, de 10 de març, per la qual s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts de suport a l'autonomia a la pròpia llar i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

Atesa la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, així com el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu reglament de desenvolupament, aprovat per Reial decret 887/2006, que pel seu caràcter bàsic tenen afectacions sobre les normes reguladores de bases de les subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atesa la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, així com el Reial decret 504/2007, de 20 d'abril, pel qual s'aprova el barem de valoració de la situació de dependència;

Atès el Decret 151/2008, de 29 de juliol, pel qual s'aprova la Cartera de Serveis Socials 2008-2009;

Atesa la Llei 15/2008, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2009, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atès el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 572/2006, de 19 de desembre, de reestructuració parcial del Departament d'Acció Social i Ciutadania; i la resta de reglaments de reestructuració vigents;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials, i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'obre la convocatòria per a l'any 2009 dels ajuts de suport a l'autonomia a la pròpia llar i s'aproven les bases reguladores.

1.2 Aquest ajut té per objecte contribuir al desenvolupament de la persona en les activitats de la vida diària, tant a la seva llar com en la comunitat, possibilitant la seva autonomia, mitjançant l'atorgament d'un ajut complementari per donar-li el suport personal necessari per promoure la seva integració social.

L'ajut es concedeix per rebre el servei mitjançant una entitat col·laboradora d'aquest Programa, d'acord amb el que preveu la normativa vigent.

Article 2

Caràcter de l'ajut i règim jurídic

2.1 Els ajuts del programa estan sotmesos al règim jurídic de subvencions regulat al Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu reglament de desenvolupament, aprovat per Reial decret 887/2006.

2.2 Aquests ajuts se sotmetran al règim fiscal vigent aplicable a les aportacions dineràries en el moment del seu atorgament.

2.3 En tot allò no previst en aquestes bases ni en les convocatòries corresponents s'aplicarà:

  1. Pel que fa a l'objecte, els requisits específics i les incompatibilitats específiques dels ajuts, l'Ordre ASC/238/2008, de 13 de maig, per la qual s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts de suport a l'autonomia a la pròpia llar i s'obre convocatòria i normativa d'aplicació vigent sobre d'ajuts a persones naturals per a programes del Departament d'Acció Social i Ciutadania en matèria de serveis socials.

  2. Pel que fa a la tramitació administrativa general, la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

  3. Pel que fa als actes de transcendència pressupostària, en particular el reintegrament, el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Article 3

Persones destinatàries

3.1 Les persones destinatàries són les persones amb discapacitat física, psíquica i/o problemàtica social derivada de malaltia mental que vulguin viure soles o amb altres persones, i que necessitin suport personal per al desenvolupament de la vida autònoma i persones sordcegues que necessiten d'un suport diari a la llar però sense necessitat de presència permanent d'un cuidador/a.

3.2 Quan la persona amb discapacitat convisqui amb altres persones, en un mateix domicili no hi podrà haver més de quatre persones beneficiàries d'aquesta prestació.

3.3 Excepcionalment, la consellera o conseller del Departament d'Acció Social i Ciutadania, prèvia proposta de la persona titular de la direcció general de l'ICASS, en casos degudament justificats, podrà autoritzar l'ampliació d'aquest nombre i establir mesures compensatòries.

Article 4

Requisits d'accés

  1. Tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33%, del qual el 25% ha de ser d'una mateixa patologia, a excepció dels casos de retard mental. I no tenir reconeguda la necessitat de concurs d'una altra persona.

  2. Tenir 18 anys o més i menys de 65 anys en el moment de presentar la sol·licitud.

  3. Poder desenvolupar les activitats de la vida diària mitjançant el suport previst, ajustat a les seves necessitats.

  4. Acreditar la residència legal i domicili a Catalunya durant cinc anys, dos dels quals han de ser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, llevat de les persones que tenen reconeguda la condició de persones catalanes retornades, a les quals no s'exigeix el període mínim de residència, d'acord amb el que disposa la Llei 25/2002, de 25 de novembre, de mesures de suport al retorn dels catalans emigrats i els seus descendents, i de segona modificació de la Llei 18/1996.

    Als efectes de residència legal a Catalunya, la residència continuada no es considerarà interrompuda per absències inferiors a 90 dies l'any.

  5. Acreditar la idoneïtat del servei de suport personal mitjançant el barem de valoració de la situació de dependència establert al Decret 504/2007, de 20 d'abril, pel qual s'aprova el barem de valoració de la situació de dependència, d'acord amb els següents apartats:

    Persones amb discapacitat física...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR