ORDRE PRE/6/2010, d'11 de gener, de creació i supressió de fitxers de dades de caràcter personal al Departament de la Presidència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/6/2010, d'11 de gener, de creació i supressió de fitxers de dades de caràcter personal al Departament de la Presidència.

D'acord amb el que estableix l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al BOE o al diari oficial que correspongui.

La disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, habilita als consellers i conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

En aquest moment es planteja la conveniència, d'una banda, de crear nous fitxers amb dades de caràcter personal en el Departament de la Presidència: Trameses d'informació i inscripcions del gencat; Bústia de contacte de la Direcció General d'Atenció Ciutadana; Revista InfoCatalunya; Persones usuàries del sistema d'informació, gestió i tramitació dels documents del Govern; Persones usuàries dels sistemes d'informació del Departament de la Presidència; i Llista de correu del carilló del Palau de la Generalitat. I d'altra banda, suprimir els fitxers ja existents: Automatització de l'arxiu del Gabinet del President i Automatització de l'arxiu de la Secretaria General de la Presidència.

Els fitxers Trameses d'informació i inscripcions del gencat, Bústia de contacte, i Revista InfoCatalunya, dels quals n'és responsable la Direcció General d'Atenció Ciutadana, es creen en relació amb les funcions que el Decret 93/2008, de 29 d'abril, de reestructuració del Departament de la Presidència li atribueix: creació i aplicació de sistemes d'informació ciutadana basats en la interconnexió dels diferents departaments, mitjançant la introducció de mitjans multimèdia i informàtics; la de creació i manteniment de bases de dades corporatives d'atenció ciutadana; i les funcions d'informació pública sobre els recursos, els serveis i els programes de l'Administració, així com la coordinació i direcció dels sistemes d'informació de base i gestió corporativa de la Generalitat.

D'acord amb l'article 14 del Decret 93/2008, de 29 d'abril, de reestructuració del Departament de la Presidència, a l'Oficina del Govern li correspon, entre d'altres, la funció de donar impuls, coordinar i fer el seguiment del desenvolupament i gestió del Sistema d'informació, gestió i tramitació dels documents del Govern, la qual cosa fa imprescindible la creació d'una base de dades de persones usuàries d'aquest sistema.

El fitxer Persones usuàries dels sistemes d'informació del Departament de la Presidència es crea per tal de subministrar la informació de base per al funcionament de les diferents aplicacions informàtiques del Departament.

La Llista de correu del carilló del Palau de la Generalitat dóna resposta a la necessitat de sistematitzar la difusió de les activitats relacionades amb el carilló del Palau.

Finalment, es fa necessari adequar els antics fitxers Automatització de l'arxiu del Gabinet del President i Automatització de l'arxiu de la Secretaria General de la Presidència a una única base de dades personals que permeti la gestió de l'agenda i de la correspondència del Gabinet de Gestió del President o Presidenta, mitjançant una nova aplicació informàtica. Aquesta adequació comporta la creació del fitxer de dades de caràcter personal Arxiu del Gabinet de Gestió del President o de la Presidenta de la Generalitat.

En conseqüència, en ús de les facultats que m'atorga l'article 12 d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atès que s'ha emès l'informe preceptiu que estableix l'article 5.1.j) de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, i d'acord amb el dictamen preceptiu de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte de l'Ordre

Crear els fitxers que contenen dades de caràcter personal, descrits en l'annex 1 d'aquesta Ordre, de conformitat amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i amb el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el reglament que la desenvolupa.

A l'annex 2 figuren els fitxers que contenen dades de caràcter personal que són objecte de supressió, dels quals s'indica el destí de les dades.

Article 2

Contingut dels fitxers que es creen

En relació amb els fitxers que es creen s'estableix la identificació del fitxer, incloent-hi la seva denominació, així com la descripció de la seva finalitat i usos previstos; l'origen de les dades, indicant el col·lectiu de persones de qui es pretén obtenir dades o que es troba obligat a subministrar-les; el procediment de recollida de les dades; l'estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que conté; el sistema de tractament de les dades; les comunicacions i les transferències internacionals de dades previstes; l'òrgan administratiu responsable del fitxer i l'òrgan davant el qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com el nivell de les mesures de seguretat que s'hi aplica.

Article 3

Mesures de gestió i organització

Els òrgans responsables dels fitxers que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR