ORDRE SLT/117/2014, de 8 d'abril, per la qual se suprimeixen diversos consells assessors del Servei Català de la Salut i se n'integren les funcions en programes d'harmonització del mateix Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

A Catalunya hi ha cinc consells assessors en l’àmbit del tractament de determinades malalties i de la utilització terapèutica de determinats medicaments que van ser adscrits al Servei Català de la Salut mitjançant l’Ordre SLT/252/2012, de 27 d’agost, per la qual s'adscriuen diversos consells assessors de la Direcció General de Regulació, Planificació i Recursos Sanitaris del Departament de Salut al Servei Català de la Salut.

L’existència d’aquests consells assessors va estar basada en la necessitat d’establir criteris en la utilització adequada dels recursos terapèutics disponibles i amb la finalitat de garantir-ne un ús racional. Estan constituïts per professionals de reconeguda experiència, prestigi i coneixement en aquest camp i actualment assessoren el Servei Català de la Salut en tot el que fa referència a les matèries esmentades.

D’altra banda, el Servei Català de la Salut, mitjançant la Instrucció 4/2010, de 7 d’octubre de 2010, ha creat el Programa d’harmonització de la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria i, mitjançant la Instrucció 14/2010, de 27 de novembre de 2012, ha creat el Programa d’harmonització farmacoterapèutica de medicaments en l’àmbit de l’atenció primària i comunitària. El primer Programa té la finalitat d’assegurar l’equitat en l’accés a la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria en el seu àmbit, la millora en els nivells d’eficiència i efectivitat i en el nivell d’utilitat terapèutica, tenint en compte el marc de disponibilitat de recursos; mentre que el segon Programa té com a finalitat harmonitzar les recomanacions d’us dels medicaments i dels protocols farmacoterapèutics, determinar, proposar i promoure mesures per a l’optima implantació de les recomanacions d’ús i portar a terme el seguiment econòmic i clínic dels medicaments mitjançant el sistema d’informació corresponent.

Tenint en compte tot el que s’ha esmentat, s’ha considerat convenient unificar en el marc dels programes d’harmonització esmentats les funcions assessores relatives a l’equitat en l’accés a aquesta medicació, per la qual cosa s’integren en els programes d’harmonització esmentats les funcions del Consell Assessor sobre la Utilització Terapèutica de l’Hormona del Creixement i Substàncies Relacionades, el Consell Assessor sobre la Utilització Terapèutica de l’Interferó, el Consell Assessor sobre el Tractament Farmacològic de la Malaltia d’Alzheimer, el Consell Assessor sobre el Tractament Farmacològic de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR