ORDRE ECF/325/2009, de 10 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a la captació de talent directiu estratègic per a pimes en l'àmbit biotecnològic i biomèdic, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECF/325/2009, de 10 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajuts per a la captació de talent directiu estratègic per a pimes en l'àmbit biotecnològic i biomèdic, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

El Govern, tenint en compte el món empresarial i l'aposta clara d'impuls de la competitivitat de l'economia catalana, per mitjà de la Direcció General de Promoció Econòmica del Departament d'Economia i Finances, considera oportú fomentar una sèrie d'actuacions d'atracció de talent a Catalunya. El Govern català ha detectat alguns aspectes en els que Catalunya ha d'esforçar-se i millorar per incrementar la seva competitivitat. A partir de la seva detecció, ha pactat amb els agents socials un conjunt de 102 mesures que configuren l'Acord Estratègic per la Internacionalització, la Qualitat de l'Ocupació i la Competitivitat de l'Economia Catalana i en les quals hi ha un apartat específic dedicat a l'atracció i la retenció de talent.

Pocs sectors, com el biomèdic (el qual inclou a empreses biotecnològiques i, també, de les tecnologies mèdiques), estan reconeguts a tots els nivells (R+D, empresarial o social per posar alguns exemples) com una de les apostes estratègiques de Catalunya, com demostra la mateixa creació de la Fundació Privada Bioregió de Catalunya (Biocat). Per aquest motiu, també cal fer un esforç major per introduir aquesta variable competitiva, l'atracció de talent, en aquest sector. En aquest sentit, el sector biomèdic és un sector econòmic emergent a Catalunya amb grans taxes de creixement com a conseqüència, principalment, de l'existència d'una base científica sòlida i del desenvolupament d'instruments polítics destinats a promoure la creació de noves empreses de base tecnològica. Ara bé, una de les mancances reconegudes per a la competitivitat internacional de les empreses biotecnològiques i biomèdiques catalanes, que de vegades suposa un dels motius que fa que no prosperin, és la manca de personal gestor especialitzat amb experiència específica homologable als estàndards internacionals, que permeti reforçar el sector amb una visió estratègica en àmbits claus com ara la propietat intel·lectual, el desenvolupament de negoci, la internacionalització i l'orientació de la recerca.

En aquest context, l'objecte d'aquesta línia d'ajuts es donar recolzament a les petites i mitjanes empreses biotecnològiques i biomèdiques catalanes en la captació temporal de talent directiu estratègic per a desenvolupar càrrecs de caràcter puntual, com ara la de membres independents del consell d'administració, direcció no executiva, i assessoria estratègica de consells d'assessoria de dimensió internacional. Això farà incrementar la competitivitat i la presencia a nivell internacional d'aquestes empreses. És doncs, una mesura que incideix en diversos paràmetres de la competitivitat de l'empresa, donat que el talent que pugui participar en els processos de creixement de les pimes del sector biotecnològic i biomèdic pot aportar know-how, coneixement, capacitat estratègica pel seu creixement econòmic i millor en diversos factors de competitivitat.

Aquests ajuts estan acollits al Reglament (CE) núm. 800/2008, de 6 d'agost de 2008, pel qual es declaren determinades categories d'ajut compatibles amb el mercat comú en aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat (Reglament general d'exempció per categories) (DOUE L 214, de 9.8.2008).

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292 de 31.12.2004), amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i amb el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Vist l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Convocar ajuts per estimular i finançar la captació de talent directiu estratègic per actuacions d'alt valor afegit a les pimes biotecnològiques i biomèdiques. Es valoraran aquelles actuacions que suposin la participació puntual de persones assessores de prestigi i experiència internacional amb òrgans d'impacte estratègic a les empreses, com ara els consells d'administració o consells assessors constituïts ad hoc per avaluar oportunitats de negoci puntuals o la estratègia científica, de propietat intel·lectual, d'internacionalització o de gestió, que es portin a partir de la data de presentació de la sol·licitud i fins el 24 de desembre de 2009 amb les condicions que figuren en l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Aprovar les bases de la convocatòria, que consten en l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

3.1 L'import global destinat a aquesta convocatòria és de 200.000,00 euros, a càrrec de la partida pressupostària EC0205 D/470.000100/6610 del pressupost del Departament d'Economia i Finances. La quantia de cada ajut no podrà ser superior als 20.000,00 euros.

3.2 El lliurament de l'import dels ajuts anirà a càrrec de la Fundació Privada Bioregió de Catalunya (en endavant, entitat col·laboradora), que actuarà d'acord amb el que disposa l'article 91.c) del Text refós de la Llei de finances públiques, a qui el Departament d'Economia i Finances haurà transferit prèviament la dotació econòmica destinada al pagament de les subvencions.

Article 4

4.1 Les sol·licituds, adreçades a la persona titular de la Direcció General de Promoció Econòmica, s'han de formalitzar mitjançant un imprès normalitzat que es facilita a la Direcció General de Promoció Econòmica i a través de l'adreça d'Internet http://www.gencat.cat/economia/serveis/models/index.html, i es poden presentar a la seu de la Direcció General de Promoció Econòmica (Gran Via de les Corts Catalanes, 639, 08010 Barcelona) o bé a qualsevol dels registres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

4.2 La presentació de les sol·licitud comporta la plena acceptació d'aquestes bases. Així mateix, la presentació de la sol·licitud porta implícita l'autorització a l'òrgan gestor per a l'obtenció dels certificats d'estar al corrent de les obligacions tributàries directament de l'Administració competent llevat de manifestació expressa en sentit contrari de la persona sol·licitant.

4.3 El termini màxim per presentar la sol·licitud és de 20 dies naturals a comptar de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 5

L'òrgan resolutori és la persona titular de la Secretaria d'Economia del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, en virtut de la delegació del conseller d'Economia i Finances atorgada per l'Ordre ECF/511/2007, de 20 de novembre, DOGC núm. 5046, d'11.1.2008.

D'acord amb el que preveu l'article 59.5 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, la publicació de la resolució que finalitzi el procediment al tauler d'anuncis de la Direcció General de Promoció Econòmica i al web del Departament d'Economia i Finances http://www.gencat.cat/economia/índex.html substitueix la notificació i té els mateixos efectes.

Es donarà publicitat dels ajuts concedits superiors a 3.000,00 euros mitjançant la publicació en el DOGC.

Article 6

Les entitats beneficiàries han de presentar els documents justificatius que indiquen les bases reguladores (annex 1) abans de 30 de desembre de 2009.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació. Contra l'acte de convocatòria les entitats interessades poden interposar recurs de reposició davant el conseller d'Economia i Finances en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC o bé directament recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini màxim de dos mesos a comptar des de la data de publicació al DOGC.

Barcelona, 10 de juny de 2009

Antoni Castells

Conseller d'Economia i Finances

Annex 1

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió en règim de concurrència competitiva d'ajuts per estimular i finançar la captació de talent directiu estratègic per actuacions d'alt valor afegir a les pimes biotecnològiques i biomèdiques. Es valoraran aquelles actuacions que suposin la participació puntual de persones assessores de prestigi i experiència internacional amb òrgans d'impacte estratègic a les empreses, com ara els consells d'administració o consells assessors constituïts ad hoc per avaluar oportunitats de negoci puntuals o la estratègia científica, de propietat intel·lectual, d'internacionalització o de gestió.

.2 Conceptes subvencionables

2.1 L'activitat objecte de subvenció consistirà en l'assessorament per part de persones professionals de prestigi i experiència internacional, que mitjançant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR