DECRET 288/1999, de 26 d'octubre, pel qual es regula l'ús de la targeta sanitària individual, a efectes de l'accés a la prestació farmacèutica, i es modifica el fitxer amb dades de caràcter personal denominat 'farmàcia'.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

288/1999, de 26 d’octubre, pel qual es regula l’ús de la targeta sanitària individual, a efectes de l’accés a la prestació farmacèutica, i es modifica el fitxer amb dades de caràcter personal denominat "farmàcia".

De conformitat amb l’article 1.1 del Decret 90/1990, de 3 d’abril (DOGC núm. 1282, de 23.4.1990), la targeta sanitària individual constitueix el document identificatiu i acreditatiu de cada usuari del sistema sanitari públic català per a l’accés als serveis sanitaris de la Seguretat Social i de la Generalitat de Catalunya.

L’Ordre de 13 de novembre de 1990 (DOGC núm. 1371, de 23.11.1990), de desplegament del Decret 90/1990, de 3 d’abril, estableix al seu article 1.1 que la targeta sanitària individual, entre altres dades, ha de contenir el codi d’identificació de l’usuari.

La utilització del codi d’identificació personal (CIP) de la targeta sanitària individual és un element important per millorar l’accessibilitat als serveis i les prestacions del sistema sanitari públic de Catalunya i aconseguir un ús més racional i eficient d’aquests serveis i prestacions.

Així mateix, pel que fa a la prestació farmacèutica, l’article 95.3 de la Llei de l’Estat 25/1990, de 20 de desembre, del medicament, disposa que els usuaris estaran obligats a justificar el seu dret a la prestació quan els sigui sol·licitat pel personal facultatiu del Sistema Nacional de Salut o en les farmàcies dispensadores.

La identificació dels usuaris mitjançant la targeta sanitària individual, als efectes d’obtenció de la prestació farmacèutica a traves de les oficines de farmàcia, permetrà la incorporació del CIP de l’usuari a les dades de facturació de la dispensació a càrrec del Servei Català de la Salut.

Atès que les precitades dades de facturació consten en el fitxer automatitzat denominat "farmàcia", regulat pel Decret 29/1995, de 10 de gener, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal en l’àmbit del Departament de Sanitat i Seguretat Social (DOGC núm. 2013, de 17.2.1995), dictat en aplicació de la Llei orgànica 5/1992, de 29 d’octubre, de regulació del tractament automatitzat de dades de caràcter personal, escau efectuar una modificació d’aquest fitxer a fi d’incorporar-hi noves dades.

Per tot això, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR