ORDRE IRP/157/2010, de 22 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores de 16 beques de col·laboració en tasques de planificació, avaluació, catalogació i estudi per a diverses unitats orgàniques del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i s'obre convocatòria per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/157/2010, de 22 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores de 16 beques de col·laboració en tasques de planificació, avaluació, catalogació i estudi per a diverses unitats orgàniques del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i s'obre convocatòria per a l'any 2010.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació vol potenciar i facilitar la col·laboració d'estudiants universitaris per tal que l'experiència que assoleixin enriqueixi la seva formació acadèmica a la vegada que adquireixen una experiència pràctica del funcionament de l'Administració que els prepari per al seu exercici professional, mitjançant la realització de pràctiques de col·laboració en diverses tasques pròpies del Departament en les diferents unitats orgàniques que l'integren.

Per tot això, d'acord amb el que preveu el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores que han de regir la convocatòria i concessió de 16 beques de col·laboració en tasques de planificació, avaluació, catalogació i estudi per a diverses unitats orgàniques del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, les quals es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Obrir per a l'any 2010 la convocatòria per adjudicar 16 beques de col·laboració en tasques de planificació, avaluació, catalogació i estudi per a diverses unitats orgàniques del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

Article 3

La concessió d'aquestes beques s'imputa amb càrrec de les partides IT01D/480000100/1210/0000 per un import de 85.908,00 euros i IT0501D/480000100/1310/0000 per un import de 7.500,00 euros del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 22 de març de 2010

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex 1

Bases reguladores de 16 beques de col·laboració en tasques de planificació, avaluació, catalogació i estudi per a diverses unitats orgàniques del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació

-1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable a aquestes beques és el que preveu el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

-2 Objecte i finalitat

Aquesta convocatòria té com a objecte la concessió d'un màxim de 16 beques de col·laboració en tasques de planificació, avaluació, catalogació i estudi per a diverses unitats orgàniques del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació. Les beques de col·laboració tenen per finalitat l'augment de la formació teoricopràctica i la preparació de les persones seleccionades per al seu futur professional més immediat, mitjançant la seva participació en tasques de suport en funcions del Departament.

-3 Persones destinatàries

Les beques de col·laboració en tasques pròpies del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació s'adrecen a les persones estudiants de les universitats catalanes que hagin obtingut, en els darrers 24 mesos, alguna de les titulacions universitàries previstes a l'annex 2 d'aquesta Ordre per a cada modalitat de beca, o que estiguin cursant aquests estudis i n'hagin aprovat un mínim del 60% dels crèdits necessaris per obtenir el títol corresponent.

Les persones destinatàries han de tenir amplis coneixements d'ofimàtica, han de complir els requisits que preveu l'article 13.1 i 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries davant de l'Estat, la Generalitat i la Seguretat Social.

-4 Característiques de les beques

4.1 Les característiques de cada beca estan explicitades en l'annex 2 d'aquesta Ordre on es detallen els requisits de titulació de les persones destinatàries, l'objecte de la beca, el lloc de realització de les tasques de col·laboració i la durada.

4.2 La dedicació de les persones beneficiàries és de vint hores setmanals.

4.3 La dotació econòmica de cada beca és de 834 euros mensuals, que es farà efectiva a mesos vençuts amb les retencions legals que siguin aplicables, un cop emès, per part del tutor corresponent, el certificat mensual d'aprofitament de la beca.

4.4 La concessió de les beques, atès el seu caràcter de perfeccionament docent, no comporta una relació laboral de cap mena ni de prestació de serveis entre les persones beneficiàries i la Generalitat de Catalunya, ni dóna lloc a la inclusió en la Seguretat Social.

-5 Drets i obligacions de les persones beneficiàries

5.1 Les persones beneficiàries tenen dret al seguiment personalitzat de la seva tasca mitjançant la tutoria que es designi, a rebre un certificat que acrediti la col·laboració prestada i a gaudir individualment d'una pòlissa d'assegurança d'accident que subscriurà el Departament; els riscos que aquesta cobrirà seran els accidents derivats de la prestació de la seva col·laboració en les instal·lacions del centre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR