ORDRE EDU/434/2009, de 30 de setembre, per la qual es convoquen beques de col·laboració en tasques de formació en tecnologies de la informació aplicades a l'educació, pròpies del Departament d'Educació, per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/434/2009, de 30 de setembre, per la qual es convoquen beques de col·laboració en tasques de formació en tecnologies de la informació aplicades a l'educació, pròpies del Departament d'Educació, per a l'any 2010.

El Departament d'Educació impulsa des de fa anys la integració de les tecnologies de la informació i de la comunicació a l'ensenyament i l'aprenentatge mitjançant plans de dotació i manteniment d'equipaments, accions de formació del professorat, suport i coordinació, desenvolupament de continguts i provisió de serveis. Entre aquests projectes i serveis destaquen la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, que proporciona connexió i serveis d'Internet al professorat, als centres educatius i als serveis educatius del Departament d'Educació, i el portal educatiu edu365.com, adreçat a l'alumnat i a les seves famílies, que materialitza així una comunitat educativa virtual de gran abast i contingut.

És en aquest marc de formació en noves tecnologies que el Departament d'Educació ha considerat oportú convocar novament un concurs públic per a la concessió de beques que facilitin la col·laboració d'estudiants universitaris i de cicles formatius de grau superior en els diversos àmbits relacionats amb les tecnologies de la informació, per tal que l'experiència que assoleixin enriqueixi la seva formació acadèmica alhora que els dóna una experiència pràctica del funcionament de l'Administració i els prepara per al seu exercici professional.

D'altra banda, la Llei 12/2009, de 10 de juliol, regula el sistema públic de beques per a l'estudi en els ensenyaments no obligatoris com una mesura d'incentivació de l'estudi.

Per tot això, d'acord amb el que preveuen la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article 1

Obrir convocatòria per adjudicar 7 beques de col·laboració a estudiants o titulats recents, tant universitaris com de cicles formatius de grau superior, de centres i universitats de Catalunya, relacionats amb les tecnologies de la informació per desenvolupar, mitjançant una beca, tasques que els permetin formar-se en tecnologies de la informació aplicades a l'educació.

Article 2

Oferir la pròrroga de les 11 beques atorgades l'any 2009, d'acord amb la base 4.2 de la convocatòria publicada per l'Ordre EDU/524/2008, de 26 de novembre (DOGC núm. 5273, de 5.12.2008). Les beques reservades a la pròrroga que, si s'escau, no es cobreixin, faran créixer les set noves beques.

Article 3

Aprovar les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 4

La despesa derivada de la concessió de les beques, per un import màxim de 192.960,00 euros, queda condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en la partida EN01 D/480000100/4210 o equivalent del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2010.

Article 5

Els interessats poden presentar les seves sol·licituds en el termini de 15 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 6

Es delega en el director de Serveis la competència per resoldre aquesta convocatòria.

Article 7

L'adjudicació de les beques i l'execució de la despesa s'ha de fer durant l'any 2010.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l'òrgan que va dictar l'acte, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 30 de setembre de 2009

Ernest Maragall i Mira

Conseller d'Educació

Annex

Bases

.1 Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió de 7 beques de col·laboració a estudiants o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR