ORDRE de 18 de juliol de 1988, per la qual es regula la idoneïtat especial per impartir l'ensenyament en llengua catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

La Llei 7/1983, de 18 d'abril, de normalització lingüística a Catalunya, té com a objectiu fonamental emparar i fomentar l'ús del català i, en aquest sentit, el seu article 14.1 estableix que el català, com a llengua pròpia de Catalunya, ho és també de l'ensenyament en tots els nivells educatius. Posteriorment, mitjançant el Decret 362/1983, de 30 d'agost (DOGC núm. 359, del 31), i l'Ordre de 8 de setembre de 1983 (DOGC núm. 362, del 9), es va regular l'ús de la llengua catalana a l'àmbit docent no universitari.

Per tal d'oferir vies de normalització lingüística en l'àmbit de l'ensenyament en català, el Departament d'Ensenyament va publicar l'Ordre de 9 de juliol de 1985 (DOGC núm. 583, de 2 de setembre), la qual estableix el certificat de capacitació en llengua catalana com a titulació idònia per professar qualsevol matèria en català. Aquest certificat s'obté mitjançant el seguiment dels projectes inclosos en el Pla de normalització lingüística que estableix l'esmentada disposició, o per mitjà de la superació de la prova que regula l'article 6 de l'Ordre esmentada.

No obstant això, l'experiència adquirida per nombrosos professors en la pràctica docent amb la utilització de la llengua catalana, fa aconsellable establir, per a aquells que comptin amb els coneixements i les habilitats lingüístiques suficients, una idonïetat especial per impartir l'ensenyament no universitari en català i que els permeti, alhora, accedir a places per a les quals és necessària l'especialització lingüística pertinent.

Per la qual cosa,

Ordeno:

Article 1

S'estableix la idoneïtat especial per tal de reconèixer la capacitació de català als professors d'ensenyament no universitari en actiu que hagin aplicat la normalització lingüística d'ençà de l'entrada en vigor de la Llei 7/1983, de 18 d'abril, o durant un període mínim de tres cursos escolars consecutius, i que no posseeixin cap dels diplomes o dels certificats acreditatius equivalents que els habiliten per a la docència de la llengua catalana.

Article 2

La idoneïtat especial en llengua catalana per als professors d'ensenyament públic no universitari comportarà poder accedir a vacants qualificades amb coneixements de català dels concursos de trasllats.

Article 3

Els requisits que han d'acreditar els professors per obtenir la idoneïtat especial seran els següents:

  1. Pertànyer a promocions de fi de carrera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR