DECRET 8/2013, de 3 de gener, pel qual es modifica l'article 6 del Decret 92/2009, de 9 de juny, pel qual s'estableixen els requisits tecnicosanitaris per a l'autorització sanitària dels centres i unitats de diàlisi equipats amb monitors d'hemodiàlisi.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Decret 92/2009, de 9 de juny, pel qual s’estableixen els requisits tecnicosanitaris per a l’autorització sanitària dels centres i unitats de diàlisi equipats amb monitors d’hemodiàlisi, té per objecte establir les condicions tecnicosanitàries mínimes i els requisits de funcionament que han de complir els centres de diàlisi de titularitat pública i privada i les unitats de diàlisi amb una organització diferenciada i integrades en centres hospitalaris per obtenir l’autorització sanitària d’obertura i funcionament prèvia a l’inici de l’activitat.

Amb aquesta finalitat, el Decret regula les obligacions de les persones titulars de centres i unitats de diàlisi, estableix els requisits estructurals mínims de les instal·lacions on s’ubiquen els centres i les unitats de diàlisi, els equipaments mínims de què han de disposar, l’atenció farmacèutica, la tipologia de personal sanitari que ha de prestar assistència en aquests centres i serveis sanitaris, les mesures de control i les condicions higienicosanitàries que han de complir.

L’article 6 del Decret esmentat estableix que els centres de diàlisi han de disposar d’un dipòsit de medicaments que tingui la corresponent autorització administrativa d’acord amb la normativa vigent.

El Reial decret 1277/2003, de 10 d’octubre, pel qual s’estableixen les bases generals sobre autorització de centres, serveis i establiments sanitaris, estableix la classificació dels centres, serveis i establiments sanitaris i l’oferta assistencial. Com a unitats d’oferta d’assistència farmacèutica dels centres sanitaris s’hi inclouen la farmàcia i el dipòsit de medicaments.

L’experiència adquirida durant el temps d’aplicació del Decret 92/2009, de 9 de juny, i concretament pel que fa al funcionament dels dipòsits de medicaments, ha demostrat que és necessari modificar la regulació per donar cabuda també als serveis de farmàcia com a mitjà de prestació d’atenció farmacèutica als centres de diàlisi, per tal d’aconseguir un ús més racional del medicament i de la despesa dels centres.

El fet que cada centre pugui escollir la modalitat de servei farmacèutic, és a dir, servei de farmàcia o dipòsit de medicaments, en funció de la seva estructura i les seves necessitats, ha de repercutir en una millora de la qualitat del servei.

En conseqüència, de la classificació i la definició dels centres, serveis i establiments sanitaris i de les unitats de l’oferta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR