ORDRE INT/322/2011, de 16 de novembre, de comunicació per mitjans telemàtics de les dades sobre el comerç del coure i del ferro per part dels establiments gestors d'aquests residus i de registre d'aquesta activitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

ORDRE

INT/322/2011, de 16 de novembre, de comunicació per mitjans telemàtics de les dades sobre el comerç del coure i del ferro per part dels establiments gestors d'aquests residus i de registre d'aquesta activitat.

L'article 12 de la Llei orgànica 1/1992, de 21 de febrer, de protecció de la seguretat ciutadana, preveu que les persones naturals o jurídiques que desenvolupin activitats rellevants per a la seguretat ciutadana hagin de dur a terme les corresponents actuacions de registre documental i informació previstes en la normativa vigent, el que ha estat objecte de diferents desenvolupaments reglamentaris.

La Llei orgànica 1/1992, de 21 de febrer, va habilitar el Govern per dur a terme la regulació de certes actuacions de registre documental i informació d'activitats cada vegada de rellevància més gran per a la seguretat ciutadana. Entre aquestes activitats, l'apartat 1 de l'article 12 inclou, sense ser un llistat tancat, les d'hostalatge, el comerç o reparació d'objectes usats, el lloguer o desballestament de vehicles a motor o la compravenda de joies i metalls preciosos, i és necessari un desenvolupament reglamentari que concreti amb claredat les obligacions de registre i d'informació a la policia exigibles a cadascuna de les activitats rellevants per a la seguretat ciutadana.

Les obligacions de registre vénen imposades per raó de la naturalesa de l'activitat que desenvolupen, la qual està inclosa dintre de les considerades com a rellevants per a la seguretat ciutadana, entre les quals s'inclouen les relacionades amb la gestió i la comercialització dels residus metàl·lics, especialment atesos els actes delictius que s'han produït recentment amb determinats tipus de materials, sobretot el coure i el ferro, i els perjudicis que se'n deriven per als serveis públics i la població en general amb els consegüents riscos.

Es considera per tant que és del tot necessari establir que l'obligació de comunicació de la informació relativa a aquesta activitat s'efectuï per mitjans o procediments telemàtics a la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, a través de la Direcció General de la Policia, tot fixant també el seu contingut.

En conseqüència, de conformitat amb el que disposa la legislació vigent en matèria de seguretat ciutadana; la Llei de l'Estat 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics; la Llei 29/2010, del 3 d'agost, de l'ús dels mitjans...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR