DECRET 216/2004, de 2 de març, pel qual es regula la utilització de mitjans telemàtics en la gestió tributària i en el pagament dels ingressos de caràcter públic a percebre per la hisenda de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET

216/2004, de 2 de març, pel qual es regula la utilització de mitjans telemàtics en la gestió tributària i en el pagament dels ingressos de caràcter públic a percebre per la hisenda de la Generalitat de Catalunya.

L'article 32 de la Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, determina que el Departament d'Economia i Finances ha de promoure la presentació teleinformàtica de declaracions, escriptures públiques i altres documents. Així mateix la normativa aplicable en matèria de mitjans de pagament dels ingressos de dret públic autoritza la utilització d'instruments de caràcter telemàtic.

L'Administració de la Generalitat de Catalunya, en concret el Departament d'Economia i Finances, està portant a terme l'elaboració del Sistema de Gestió i Atenció Unificada d'Impostos, el qual incorpora una plataforma de pagament, i que ha de permetre als ciutadans no només la realització de tràmits en l'àmbit de la gestió tributària, inclòs el pagament dels tributs, sinó també el pagament d'altres quantitats que constitueixin ingressos de dret públic no tributaris. L'eficiència del sistema es basa, entre d'altres condicionaments, en arbitrar els mecanismes adients que permetin l'ús dels certificats digitals per a la realització de les actuacions esmentades.

Amb aquesta finalitat, doncs, el Decret, que es composa de cinc articles, dos disposicions addicionals i una disposició final, estableix el marc normatiu general d'utilització dels certificats digitals ja sigui en actes de gestió tributària com en el pagament de les quantitats degudes a la hisenda de la Generalitat de Catalunya. En aquest marc s'estableix, d'una banda, el reconeixement de les entitats financeres com a entitats col·laboradores en el pagament telemàtic, subjectes als requisits de caràcter tècnic i jurídic que es determinin, així com el seu règim de responsabilitat, i, d'una altra, el règim també de responsabilitat que es deriva per al o la titular del certificat digital quan l'utilitzi en l'àmbit del sistema de gestió tributària integrada.

En les disposicions addicionals es preveu que la implementació del sistema informàtic de gestió tributària integrada no es produirà en un únic acte sinó de manera gradual en el temps i s'estableix que seran els òrgans competents del Departament d'Economia i Finances els que mitjançant una resolució determinin en cada moment els àmbits i tràmits concrets en els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR