ORDRE de 30 de desembre de 1986, d'ampliacio dels terminis fixats en la de 9 d'abril de 1984, referent a l'aplicació de condicions tècniques als ascensors instal·lats a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

L'aplicació de l'Ordre del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de 9 d'abril de 1984 ha permès veure que s'anaven assolint satisfactòriament els objectius fixats d'adaptació i reformes dels aparells elevadors que foren autoritzats segons reglaments anteriors al 30 de juny de 1966.

Malgrat tot, el ritme que es pot imprimir en l'execució de les reformes o les modificacions als enclavaments, i, si s'escau, a les portes dels aparells elevadors, és el propi de procediments particularitzats, no reiteratius, que obliguen a conjugar les condicions de seguretat exigibles amb el respecte al patrimoni artístic dels edificis antics, dotats d'aparell elevador existents arreu de Catalunya.

D'altra banda, s'ha comprovat que les mesures cautelars previstes a les Ordres de 20 de juliol de 1976 (BOE 10.08.1976) i de 23 de desembre de 1981 (DOGC 03.02.1982) respecte de les cabines sense portes en aparells instal·lats d'acord amb el Reglament de 30 de juny de 1966 abans del 10 d'agost de 1980, no han estat suficients per evitar els accidents produïts per aquesta causa.

Amb la finalitat d'adaptar els aspectes operatius de les reformes a realitzar a temps ajustats a les possibilitats reals del sector atès l'elevat percentatge d'aparells afectats per l'aplicació de l'Ordre esmentada de 9 d'abril de 1984, i accelerar el muntatge de portes a les cabines que no en tenen, d'acord amb les competències en matèria d'indústria i energia,

Ordeno:

Article 1

Els terminis fixats en els distints articles de l'Ordre dels Departaments de Política Territorial i Obres Públiques i d'Indústria i Energia de 9 d'abril de 1984 (DOGC 30.05.1984), es modifiquen d'acord amb el que estableix l'article 3r d'aquesta Ordre, i de forma que les modificacions allà establertes no s'ajornin, en cap cas, més enllà del 14 de juny de 1991.

Article 2

Tots els ascensors amb cabina sense portes, llevat dels utilitzats solament per persones autoritzades i advertides, seran proveïts de portes a les cabines. Els terminis per realitzar aquesta provisió seran fixats d'acord amb el que estableix l'article 3r, i sempre dins els límits màxims següents:

  1. Aparells instal·lats o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR