ORDRE ARP/304/2005, d'1 de juliol, per la qual es determinen els productes típics tradicionals que poden elaborar les carnisseries-cansaladeries de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/304/2005, d'1 de juliol, per la qual es determinen els productes típics tradicionals que poden elaborar les carnisseries-cansaladeries de Catalunya.

El Reial decret 1376/2003, de 7 de novembre, estableix les condicions sanitàries de producció, emmagatzematge i comercialització de les carns fresques i els seus derivats en els establiments de comerç al detall, i en concret l'article 2.6.b) preveu que les autoritats competents determinin quins són els productes elaborats, típics tradicionals, que poden ser elaborats per les carnisseries-salsitxeries, establiments que a Catalunya s'anomenen carnisseries-cansaladeries, sens perjudici de les disposicions que regulen les condicions sanitàries dels establiments on es produeixen els productes esmentats en aquesta Ordre.

L'experiència adquirida des de la publicació de l'Ordre de 3 de juny de 1985, sobre els productes típics tradicionals que poden elaborar les cansaladeries, i de la Resolució de 14 de juliol de 1987, per la qual s'amplia aquesta llista, ha demostrat la conveniència de definir altres productes tradicionals que puguin també ser elaborats a les carnisseries-cansaladeries per tal d'adequar-la a la realitat del sector destinatari.

Per això, es considera necessari derogar l'Ordre de 3 de juny de 1985 i la Resolució de 14 de juliol de 1987, i aprovar una nova Ordre que les substitueixi.

En ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article únic

Els productes que poden elaborar les carnisseries-cansaladeries, a part dels preparats carnis que estableix el Reial decret 1376/2003, de 7 de novembre, són els següents:

Anditos.

Baldanes o botifarrons: baldana d'arròs, botifarra d'arròs, baldana de ceba, botifarra de ceba, botifarró de ceba.

Bisbe blanc, bull blanc, peltruc (paltruc, poltruc) blanc, bisbot blanc, bufa, donegal, botifarra blanca gruixuda.

Bisbe negre, bull negre o de sang, bolh nere, peltruc (paltruc, poltruc) negre, bisbot negre, botifarra de barrilla, donegal negre o de sang.

Botifarra blanca (cueta).

Botifarra catalana.

Botifarra crua (llonganissa crua, botifarra per coure, botifarra tendra, llonganisseta, llonganissa, tastet tendre, languïssa, botifarra bona).

Botifarra d'ou.

Botifarra d'ou i fetge.

Botifarra de corder (botifarra de mondongo).

Botifarra de fetge.

Botifarra de perol (botifarra de parracs).

Botifarra dolça.

Botifarra negra (botifarra de sang).

Botifarra traïdora (corada, llangoïssa traidura).

Bringuera.

Bull de cap.

Bull...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR