RESOLUCIÓ JUS/2326/2006, de 7 de juliol, de convocatòria del procés selectiu per a l'accés al cos de titulació superior, grup serveis penitenciaris, de la Generalitat de Catalunya i per a la provisió de quatre llocs de gerent de centre penitenciari del Departament de Justícia pel sistema de lliure designació (núm. de registre de la convocatòria...

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/2326/2006, de 7 de juliol, de convocatòria del procés selectiu per a l'accés al cos de titulació superior, grup serveis penitenciaris, de la Generalitat de Catalunya i per a la provisió de quatre llocs de gerent de centre penitenciari del Departament de Justícia pel sistema de lliure designació (núm. de registre de la convocatòria JU019).

Les especificitats de l'àmbit penitenciari fan necessària la dotació de funcionaris/àries del cos de titulació superior, grup serveis penitenciaris. Els correspondrà complir les funcions de caràcter administratiu de nivell superior, direcció i gestió dels processos en aplicació de la normativa penitenciària i d'execució penal, estudi de la configuració i funcionament dels serveis penitenciaris, proposta i execució de mesures de millora dels serveis, i desenvolupament dels principis d'actuació de les lleis i reglaments en l'àmbit penitenciari i de la normativa interna dels centres de treball.

L'accés a les places convocades del cos de titulats superiors, grup serveis penitenciaris, es farà mitjançant la convocatòria del corresponent procés selectiu pel procediment de concurs oposició.

D'altra banda, el/la gerent de centre penitenciari, d'acord amb el Decret 175/2005, de 30 d'agost, pel qual es determinen els òrgans unipersonals superiors dels centres penitenciaris, amb rang de subdirector/a, depèn orgànicament del/de la director/a, i és la persona responsable de la gestió dels recursos humans i els materials i patrimonials assignats al centre penitenciari, així com del funcionament de l'àrea administrativa i de serveis, i especialment de la direcció de l'oficina de gestió unificada dels expedients dels interns.

La provisió d'aquests llocs de treball requereix, per les seves característiques especials, un procés que garanteixi la idoneïtat dels/de les aspirants i que permeti fer paleses les condicions d'aptitud i de coneixements dels/de les candidats/es, i es farà pel sistema de lliure designació, d'acord amb el que preveu l'article 138 del Decret 123/1997, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb aquestes necessitats i amb el que disposen el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, i les seves modificacions posteriors; la Llei 9/1986, de 10 de novembre, de cossos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya; la Llei 15/1997, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, quant a les taxes d'inscripció en les convocatòries per a la selecció de personal; la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística; el Decret 28/1986, de 30 de gener, de Reglament de selecció de personal, i el Decret 123/1997, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Tenint en compte l'Acord del Govern de 13 de desembre de 2005, pel qual s'aprova l'oferta d'ocupació pública de places del cos de titulació superior, grup serveis penitenciaris, de la Generalitat de Catalunya, en relació amb la necessitat de proveir quatre llocs de gerent de centre penitenciari, que es detallen a l'annex 3 d'aquesta Resolució;

En ús de les competències que m'atribueix el Decret 101/2001, de 3 d'abril, sobre atribució de competències a diferents departaments de la Generalitat en matèria de funció pública, prorrogada mitjançant el Decret 70/2006, d'11 d'abril, i d'acord amb el que estableix l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

Obrir la convocatòria del procés selectiu per a l'accés al cos de titulació superior, grup serveis penitenciaris, de la Generalitat de Catalunya i per a la provisió de quatre llocs de gerent de centre penitenciari del Departament de Justícia pel sistema de lliure designació, de conformitat amb les bases que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant el conseller del Departament de Justícia en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 7 de juliol de 2006

Josep M. Vallès

Conseller de Justícia

Annex 1

Bases de la convocatòria

.1 Normes generals

1.1 Procediment.

S'obre la convocatòria del procés selectiu per a l'accés al cos de titulació superior, grup serveis penitenciaris, de la Generalitat de Catalunya i per a la provisió de quatre llocs de gerent de centre penitenciari del Departament de Justícia pel sistema de lliure designació.

Les places convocades del cos de titulació superior, grup serveis penitenciaris, es distribueixen de la manera següent:

Torn lliure: 3 places.

Torn de promoció interna: 1 plaça.

Les places sense cobrir del torn de promoció interna s'acumularan al torn lliure, i a l'inrevés.

Les persones que prenguin part en aquesta convocatòria no poden participar en més d'un torn dels previstos anteriorment.

L'accés a les places convocades es farà mitjançant el procediment de concurs-oposició. En cap cas es podrà declarar que ha superat el procés selectiu de concurs oposició un nombre d'aspirants que excedeixi el nombre de places convocades, i serà nul·la de ple dret qualsevol proposta que contravingui l'anterior.

Les persones que superin el procés selectiu seran nomenades, per lliure designació, gerents de centre penitenciari per resolució del conseller del Departament de Justícia, que es publicarà al DOGC. En cap cas el nombre de nomenaments podrà excedir el de les places convocades.

La realització del procés selectiu i de provisió s'ajusta a la normativa reguladora de funció pública, a la de política lingüística i als reglaments de selecció de personal i de provisió de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb el que estableix la normativa de política lingüística, durant el procés selectiu els/les aspirants han d'acreditar el coneixement de la llengua catalana, tant en l'expressió oral com en l'escrita, de nivell C, d'acord amb l'annex 3 de la convocatòria.

1.2 Funcions.

Les funcions que corresponen als/a les funcionaris/àries del cos de titulació superior de la Generalitat de Catalunya, grup serveis penitenciaris, són, amb caràcter general, les que preveu l'article 1.2 de la Llei 9/1986, de 10 de novembre, de cossos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya, i en concret, els correspondran les funcions de caràcter administratiu de nivell superior, direcció i gestió dels processos en aplicació de la normativa penitenciària i d'execució penal, estudi de la configuració i funcionament dels serveis penitenciaris, proposta i execució de mesures de millora dels serveis, i desenvolupament dels principis d'actuació de les lleis i reglaments en l'àmbit penitenciari i de la normativa interna dels centres de treball.

Les funcions del/de la gerent de centres penitenciaris s'estableixen a l'article 3 del Decret 175/2005, de 30 d'agost, pel qual es determinen els òrgans unipersonals superiors dels centres penitenciaris.

.2 Requisits de participació en la convocatòria

2.1 Requisits generals.

Per prendre part en aquesta convocatòria, els/les aspirants han de complir els requisits generals següents:

Tenir la nacionalitat espanyola.

Haver complert 18 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.

Tenir el títol de doctor/a, de llicenciat/ada, d'enginyer/a o d'arquitecte/a, o estar en condicions d'obtenir-lo en la data en què acaba el termini de presentació de sol·licituds. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de la corresponent homologació del Ministeri d'Educació i Ciència.

Tenir la capacitat física i psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de les places convocades.

No estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/ada, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol administració pública.

2.2 Requisits específics per al torn de promoció interna.

Els/les aspirants que participin pel torn de promoció interna, a més de reunir els requisits generals, hauran de ser funcionaris/àries de la Generalitat de Catalunya del cos de diplomatura, grup serveis penitenciaris; tenir-hi una antiguitat de com a mínim dos anys, i trobar-se, respecte a la Generalitat de Catalunya, en la situació administrativa de servei actiu, serveis especials, serveis en altres administracions o en qualsevol altra situació administrativa que comporti reserva de lloc o de destinació.

Els requisits indicats anteriorment s'han de complir el darrer dia del termini de presentació de sol·licituds, i s'han de continuar complint en la data de la presa de possessió com a funcionari/ària de carrera en el lloc de treball convocat.

.3 Sol·licituds i drets d'examen

3.1 Presentació de sol·licituds.

Les sol·licituds per prendre part en aquesta convocatòria s'han d'adreçar al conseller de Justícia i s'han de presentar en el termini de vint...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR