ORDRE BEF/263/2004, de 19 de juliol, per la qual s'aprova la tramesa per mitjans telemàtics de les sol·licituds de la renda mínima d'inserció.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BEF/263/2004, de 19 de juliol, per la qual s'aprova la tramesa per mitjans telemàtics de les sol·licituds de la renda mínima d'inserció.

Dins el pla d'actuació e-Europe 2002, de les comunitats europees, la Generalitat de Catalunya va endegar, mitjançant l'Acord de 13 de juliol de 1999, el projecte d'Administració Oberta de Catalunya, amb la finalitat d'apropar els seus serveis al ciutadà mitjançant la utilització de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació i les relacions entre les administracions públiques.

D'acord amb el que preveu la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la renda mínima d'inserció, i el Decret 306/1998, d'1 de desembre, que la desplega, per a la tramitació de les sol·licituds corresponents per part dels interessats, cal que s'elabori un pla individual d'inserció i reinserció social i laboral (PIR). L'elaboració dels projectes dels PIR correspon als ens locals, mitjançant els equips bàsics d'atenció primària, i a entitats d'iniciativa social degudament homologades. Aquests projectes han de ser presentats pels ens locals al Departament de Benestar i Família, el qual ha de realitzar els tràmits per sotmetre'ls a la Comissió Interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció. De les actuacions derivades del projectes aprovats es dóna trasllat als directors generals responsables per tal que adoptin les resolucions corresponents.

Ara, els departaments de Treball i Indústria i de Benestar i Família volen millorar la prestació d'aquestservei, fent possible la tramesa per mitjans telemàtics de les sol·licituds i els projectes dels PIR, cosa que comportarà una major facilitat i agilitat en la tramitació d'aquest procediment.

Atesos el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre,pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol; 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials; el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, i l'Acord del Govern de 8 d'octubre de 2003, que aprova el IV Pla d'actuació social;

Atès el Decret 324/2001, de 4 de desembre, relatiu a les relacions entre els ciutadans i l'Administració de la Generalitat de Catalunya a través d'Internet, que té per objecte establir les regles generals aplicables a les relacions dels ciutadans a través d'Internet...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR