LLEI 11/1993, de 22 d'octubre, de transferència de competències de les diputacions provincials a la Generalitat de Catalunya en matèria de joventut.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'autonomia, promulgo la següent

LLEI

Preàmbul

L'Administració de la Generalitat assumeix, en virtut d'aquesta Llei, les competències exercides anteriorment per les diputacions en matèria de joventut.

L'article 9.26 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atorga a la Generalitat competència exclusiva en matèria de joventut. El procés per a fer efectiva aquesta disposició estatutària passa per la redefinició de competències de les administracions que, com la provincial, n'exerceixen en matèria de joventut.

D'acord amb la Llei 7/1985, del 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, les competències de les diputacions provincials seran aquelles que els atribueixin les lleis de l'Estat i de les comunitats autònomes en els diferents sectors de l'acció pública i, en tot cas, les d'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis i a les comarques.

La Llei 5/1987, del 4 d'abril, del règim provisional de les competències de les diputacions provincials, estableix que la distribució d'aquelles competències entre les comarques i la Generalitat s'haurà de fer mitjançant les lleis del Parlament de Catalunya, respectant el nucli essencial de l'autonomia provincial i tenint en compte els principis de desconcentració i descentralització. En aquest sentit, la Llei disposa expressament la necessitat que la nova organització no comporti una concentració territorial superior a l'actual, sens perjudici que posteriorment es complementi el procés descentralitzador a favor de les comarques.

Aquesta Llei inicia un procediment d'assumpció de competències exercides per les diputacions provincials que ha de culminar amb l'acord que s'adopti en el si de la Comissió Mixta prevista per la Llei 5/1987.

Article 1

La Generalitat de Catalunya assumeix, en virtut d'aquesta Llei, les competències exercides per les diputacions provincials en matèria de joventut.

Article 2

-1 L'efectivitat de la transferència de serveis que es dedueix de l'article 1 queda supeditada a la finalització del procediment regulat per l'article 5 de la Llei 5/1987, de l'1 d'abril, del règim provisional de les competències de les diputacions provincials. La Comissió Mixta a què fa referència el dit article 5 ha d'adoptar els acords relatius al traspàs de mitjans econòmics, materials i personals afectes als serveis transferits.

-2 Al personal afectat per les transferències a què es refereix l'apartat 1, li és aplicable el que disposa l'article 308 de la Llei 8/1987, del 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya.

Disposició addicional El Govern de la Generalitat delegarà en els consells comarcals les competències que li corresponen en la matèria que és objecte d'aquesta Llei, llevat d'aquelles que necessitin unitat de gestió. La delegació de competències ha d'anar acompanyada dels recursos econòmics corresponents.

Disposició final Es faculten el Govern i el titular del Departament de la Presidència perquè dictin les disposicions que calguin per al desplegament d'aquesta Llei.

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 22 d'octubre de 1993

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR