LLEI 27/1991, de 13 de desembre, de transferències de competències de les diputacions provincials a la Generalitat de Catalunya en matèria agrària i forestal.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

El president de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

L'Administració de la Generalitat assumeix, en virtut d'aquesta Llei, les competències anteriorment exercides per les diputacions provincials en matèria agrària i forestal.

L'assumpció de competències per la Generalitat s'inscriu en el procés de reestructuració de l'Administració local i s'efectua respectant les funcions que constitueixen el nucli essencial de les competències dels ens provincials, que d'acord amb la normativa vigent han de continuar exercint les diputacions.

D'acord amb la Llei 7/1985, del 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, i la Llei 8/1987, del 15 d'abril, Municipal i de Règim Local de Catalunya, les competències de les diputacions provincials seran aquelles que els atribueixin les lleis de l'Estat i de les comunitats autònomes en els diferents sectors de l'acció pública i, en tot cas, les d'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis i a les comarques.

La Llei 5/1987, del 4 d'abril, del Règim Provisional de les Competències de les Diputacions Provincials, estableix l'obligació que la redistribució de funcions i serveis relatius a les competències traspassades s'efectuï d'acord amb el principi de descentralització i desconcentració. En aquest sentit es disposa expressament a la Llei la necessitat que la nova organització no comporti concentració territorial superior a l'actual, sens perjudici que posteriorment es complementi el procés descentralitzador a favor de les comarques.

Aquesta Llei inicia un procediment d'assumpció de competències exercides per les diputacions provincials que culminarà amb l'acord que s'adopti en el si de la Comissió Mixta prevista a la Llei 5/1987.

Article 1

La Generalitat de Catalunya assumeix, en virtut d'aquesta Llei, les competències exercides per les diputacions provincials en matèria d'agricultura, ramaderia, forests, fires i mercats agraris, camins veïnals i capacitació i formació professional agrària.

Article 2

-1 La Comissió Mixta a què fa referència l'article 5 de la Llei 5/1987, del 4 d'abril, del Règim Provisional de les Competències de les Diputacions Provincials, adoptarà els acords relatius al traspàs de mitjans econòmics, materials i personals afectes a les competències transferides a què fa referència aquesta Llei.

-2 Les funcions i els serveis relatius a les competències traspassades, i els recursos corresponents, seran assignats al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, el qual els haurà de redistribuir entre els serveis territorials i les oficines comarcals, de forma que la nova organització no comporti concentració territorial superior a l'actual.

Disposició Addicional El Govern de la Generalitat podrà atribuir o delegar a les comarques competències que corresponen a la Generalitat en les matèries a què es refereix aquesta Llei.

Disposicions finals Primera La Generalitat assumeix amb caràcter definitiu les competències inherents als serveis la gestió dels quals va ser transferida a l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries en virtut del Conveni entre la Generalitat i la Diputació de Tarragona signat el 31 de gener de 1986, relatiu al Servei Agro-pecuari i del Conveni entre la Generalitat i la Diputació de Girona signat el 18 d'abril de 1980, relatiu a la Granja Camps i Armet.

Segona La Generalitat assumeix les competències que fins a l'entrada en vigor d'aquesta Llei eren exercides per la societat Servicios de Mejora y Expansión Ganadera (SEMEGA).

Tercera Es faculten el Govern i el Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca perquè dictin les disposicions que calguin per al desplegament d'aquesta Llei. Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 13 de desembre de 1991

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Vallvé i Ribera Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR