DECRET 254/1999, de 31 d'agost, pel qual es transforma temporalment l'Institut d'Educació Secundària de Celrà en un centre experimental de règim especial.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

254/1999, de 31 d’agost, pel qual es transforma temporalment l’Institut d’Educació Secundària de Celrà en un centre experimental de règim especial.

La Llei 8/1983, de 18 d’abril, de centres docents experimentals (DOGC núm. 322, de 22.4.1983), defineix els centres experimentals de règim especial (CERE) com a centres dedicats específicament a la investigació i l’experimentació educatives, com a projecte global del centre.

El Decret 214/1985, de 6 de juny (DOGC núm. 573, de 9.8.1985), sobre regulació dels centres experimentals, estableix els requisits que han de complir els programes experimentals que han de posar en pràctica els CERE.

L’Institut d’Educació Secundària de Celrà presenta una proposta d’actuacions que, aprofitant la creació simultània com a centre docent, amb la implantació de l’ensenyament secundari obligatori del nou sistema educatiu, proposa iniciar una tasca educativa innovadora en determinades actuacions internes i externes al centre. Cal destacar l’abast i orientació de l’acció tutorial, la qual comprèn tot el professorat i estableix una organització específica en la relació entre els alumnes i entre aquests i els tutors; a més, l’acció tutorial proposada es relaciona molt estretament amb l’avaluació d’alumnes. Pel que fa a les actuacions externes, cal destacar el seguiment i atenció, realitzades conjuntament amb entitats externes al centre, dels alumnes afectats per problemàtiques de tipus socioeconòmic.

Atesa la sol·licitud del centre per tal de transformar-se en centre experimental de règim especial;

Atesa la proposta de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona de tutelar els programes experimentals d’aquest centre;

Vist el funcionament de l’esmentat centre i el programa experimental que presenta per a la implantació del nou sistema educatiu, el qual mereix la consideració positiva per part del Departament d’Ensenyament, és convenient classificar l’Institut d’Educació Secundària de Celrà com a centre experimental de règim especial (CERE), atesa la seva dedicació específica a la innovació i experimentació educatives;

En conseqüència, a proposta del conseller d’Ensenyament, amb l’informe del Consell Escolar de Catalunya,

Decreto:

Article 1

Es transforma temporalment l’Institut d’Educació Secundària de Celrà en un centre experimental de règim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR