DECRET 363/2006, de 3 d'octubre, dels serveis de transport urbà de viatgers en autobús amb finalitat cultural i turística.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

363/2006, de 3 d'octubre, dels serveis de transport urbà de viatgers en autobús amb finalitat cultural i turística.

El transport públic de viatgers per carretera és una activitat que ha evolucionat molt en el temps per tal de donar resposta en tot moment a les demandes canviants de la societat.

Un exemple d'aquesta dinàmica és l'aparició en els darrers anys d'una nova modalitat de servei que, amb diferents denominacions, ofereix recorreguts en un àmbit urbà i metropolità destinats principalment a facilitar els desplaçaments per motius d'oci o culturals.

Aquests serveis van adreçats fonamentalment, tot i que no s'exclouen altres usuaris, a les persones que gaudeixen d'una estada temporal, sovint per motius turístics, en una determinada població. Generalment, la fórmula emprada consisteix en la reiteració d'un itinerari preestablert que busca oferir al client la visió i l'accés als llocs d'interès de la ciutat de forma flexible, amb un accés al vehicle en diferents punts que evita les rigideses pròpies d'una línia amb un únic origen i una única destinació.

Aquest tipus de transport té unes característiques que no acaben d'encaixar íntegrament en cap de les modalitats que són pròpies de la tipologia clàssica del transport de viatgers. Per una banda, la continuïtat de la seva prestació, així com també la reiteració de l'itinerari i l'existència d'unes parades fixes i predeterminades i el consegüent ús intensiu del viari, que són propis d'un servei regular i, per tant, es podria considerar que suposen una evolució, amb entitat pròpia, d'aquests tipus de serveis.

Però, d'altra banda, altres elements a considerar, com són els serveis complementaris que ofereixen als seus clients, els preus que es perceben, substancialment superiors als que resultarien de l'aplicació de les tarifes vigents en la resta de transports urbans, o les singularitats dels vehicles amb què es realitza el servei, excedeixen d'aquesta categoria de servei regular en ser més propis dels que la normativa defineix com a transports discrecionals amb reiteració d'itinerari en la seva modalitat de turístics.

Davant d'aquesta dualitat es regula de forma específica aquesta modalitat de transport públic de viatgers amb finalitat cultural i turística, en el marc de la Llei 12/1987, de 28 de maig, de regulació del transport de viatgers per carretera mitjançant vehicles de motor, per tal de dotar-la d'un marc...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR