DECRET 285/2003, de 4 de novembre, de traspàs de competències i serveis de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran en matèria de serveis socials.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET 285/2003, de 4 de novembre, de trasp‡s de competËncies i serveis de la Generalitat de Catalunya al Consell General d'Aran en matËria de serveis socials.

La recuperaciÛ de les institucions d'autogovern de la Vall d'Aran, emparada per la disposiciÛ addicional primera de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, trob‡ en la Llei 16/1990, de 13 de juliol, sobre el rËgim especial de la Vall d'Aran, l'instrument eficaÁ per a la restituciÛ als aranesos d'una estructura administrativa prÚpia i d'uns mitjans que fessin possible la gestiÛ immediata de les competËncies i dels serveis que afecten directament els seus interessos. L'article 20.3 d'aquesta Llei estableix que la Generalitat de Catalunya ha de cedir al Consell General d'Aran competËncies i serveis sobre diverses matËries, entre les quals figuren les relatives a serveis socials.

L'atenciÛ particular als ciutadans i ciutadanes de la Vall d'Aran, a les famÌlies i altres col∑lectius que habiten en aquest paÌs i que presenten dificultats d'integraciÛ en la societat, problemes de mobilitat o de marginaciÛ social ha de ser impulsada i exercida per part d'aquelles institucions mÈs prÚximes a les realitats que cal atendre, ja que la proximitat i el veÔnatge sÛn elements que han de contribuir a una millor qualitat en els serveis. A tot aixÚ anterior, cal afegir-hi el desig de les institucions de govern araneses d'assumir les competËncies i els serveis en matËria de serveis socials.

Per conseg¸ent, el Decret 302/1997, de 25 de novembre, va aprovar el trasp‡s dels serveis socials d'atenciÛ domicili‡ria al Consell General d'Aran, d'acord amb l'ordenaciÛ del sistema catal‡ de serveis socials, l'estructura territorial i les competËncies atribuÔdes als consells comarcals, establertes en el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matËria d'assistËncia i serveis socials.

D'altra banda, per Acord del Govern de la Generalitat de Catalunya de 23 de desembre de 1997, es van delegar competËncies en matËria de serveis socials d'atenciÛ a la gent gran al Consell General d'Aran, les quals han estat prorrogades per Acord del Govern de 23 de juliol de 2002 per un perÌode de quatre anys. D'ambdÛs acords es va donar publicitat mitjanÁant, respectivament, la ResoluciÛ de 28 de gener de 1998 i la ResoluciÛ BES/2606/2002, de 13 d'agost. Aquesta delegaciÛ es va fer basant-se en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR